Rebutjada la proposta de C's per reclamar el deute de la Generalitat a Sant Cugat


  • Comparteix:

C's vol que la Generalitat pagui el deute a l'Ajuntament / Foto: Localpres

C's vol que la Generalitat pagui el deute a l'Ajuntament / Foto: Localpres

La Generalitat deu al consistori de Sant Cugat 3,9 milions d'euros en concepte de deute compromès i no pagat, segons es desprèn d'una moció presentada per C's al ple d'aquests dilluns. El grup ha presentat una moció per exigir al govern el pagament de la quantitat, confirmada per fonts municipals. Convergència, la CUP-PC i ERC-MES s'hi han oposat i han criticat la càrrega oportunista del text. ICV-EUiA s'ha abstingut, mentre que el PSC i el PP han subratllat la necessitat d'eixugar el deute.

ESCOLTA-HO

La moció de C's també posa de relleu que part de la quantitat a pagar pel govern correspon al Patronat Municipal d'Ensenyament (PME). El text també exposava que la Generalitat, però, no té reconegudes les ajudes a l'Escola d'Art en concepte de cicles formatius des del 2013.

El regidor de C's, Sergio Blázquez, ha destacat la necessitat d'exigir via acord plenari que la Generalitat pagui el que deu al municipi.

Sergio Blázquez

Tenim en compte fer palès la nostra lleialtat institucional, però la nostra lleialtat és primer amb els ciutadans.


Una reclamació que, amb les arques municipals sanejades, s'ha qualificat d'oportunista per part de l'equip de govern i per la resta de forces sobiranistes. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha negat que el deute comporti la reformulació del pressupost i ha criticat C's per carregar contra una Generalitat intervinguda.

Carles Brugarolas

Si tenim una administració tutelada per què li donen les culpes? Vostès desinformen, atribueixen una problemàtica que tenim d'una forma desenfocada.


El PSC i el PP, tot i valorar la bona salut de les arques municipals, han compartit la petició d'exigir al govern eixugar ja el deute amb el municipi. ICV-EUiA s'ha abstingut en considerar també el text oportunista.

Ciutadans apunta que els gairebé quatre milions d'euros que la Generalitat deu és la quantitat impagada amb data d'octubre de 2015. Fonts municipals han confirmat 'aproximadament' la xifra, tot i que apunten que recentment s'ha cobrat una part.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.