Sant Cugat defensa la protecció de l'Estany del Alous davant un projecte de connexió ferroviària


  • Comparteix:

Imatge de l'Estany dels Alous / Foto: AV Ca n' Enric la Miranda

Imatge de l'Estany dels Alous / Foto: AV Ca n' Enric la Miranda

L'Ajuntament ha presentat al·legacions al projecte de connexió ferroviària del Centre Operatiu de Rubí de FGC i el ramal Papiol-Mollet de Renfe que Adif preveu a la zona de l'Estany dels Alous. L'equip de govern, que aquest dilluns ha informat de les al·legacions al ple, vol protegir aquest espai d'un projecte innecessari.

ESCOLTA-HO

Sant Cugat ja es va comprometre amb la protecció d'aquest espai amb una moció institucional per a la preservació i dinamització d'aquest espai, una de les poques zones humides de l'entorn, que es troba entre la nostra ciutat i Rubí. Per això la principal al·legació santcugatenca és estudiar l'opció de no construir aquesta connexió ferroviària en aquest entorn. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Volem l'alternativa zero, és a dir, fins a quin punt és necessari fer-ho. Volem que ens ho expliquin i, si no és necessària la connexió, no fer-la


Tot i així, el projecte d'Adif preveu dues opcions per aquesta connexió ferroviària. La primera passa a tocar de l'Estany dels Alous i la segona travessa l'entorn natural, una opció que el consistori rebutja. En aquest sentit, el govern municipal recorda en les al·legacions que el torrent dels Alous exerceix de connectivitat entre les serres de Collserola i Galliners.

En cas que es desenvolupi la primera, l'Ajuntament demana que els treballs evitin l'època de cria d'aus i la de risc d'incendi, que l'empresa que executi el projecte inverteixi en millores ambientals per aquesta zona i la participació de tècnics municipals de medi ambient en el seguiment.

En el ple d'aquest dilluns, el PSC i ERC-MES han demanat al govern que lluiti contra qualsevol de les dues actuacions de connexió ferroviària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.