La sala polivalent de Valldoreix estarà enllestida en un màxim d'any i mig


  • Comparteix:

El 'garden' ubicat al costat de l'EMD / Foto: Google Maps

El 'garden' ubicat al costat de l'EMD / Foto: Google Maps

La sala polivalent de Valldoreix serà una realitat en un termini màxim d'any i mig, ha avançat a Cugat.cat el vocal d'Economia de l'EMD, Xavier Gavaldà. La junta de veïns ha posat fil a l'agulla a la creació de l'equipament aquest dijous amb l'aprovació unànime de l'expropiació del 'garden' ubicat al costat de l'EMD per 270.000 euros.

L'expropiació dels terrenys ubicats al carrer de Jacint Verdaguer 187-189 per destinar-los a usos culturals, socials i lúdics es farà de mutu acord amb l'empresa propietària de l'espai, Jarclos SL. D'aquesta manera arrenca el projecte de la sala polivalent que disposarà d'un procés participatiu perquè els veïns aportin les necessitats de l'espai. El vocal econòmic diu que els tècnics estudien encara si enderrocar el 'garden' o adequar les instal·lacions. En qualsevol cas, Xavier Gavaldà, apunta que l'espai estarà enllestit en un any i mig.

Xavier Gavaldà

En un mes i mig, podrem fer l'expropiació. A través del Pla d'Equipament trobarem un ús per a aquest equipament en un termini d'any i mig.


Els 270.000 euros amb què l'EMD indemnitza els propietaris és la partida més important del pressupost en inversions, un capítol que l'EMD ampliarà al març quan tanqui el Pla d'Actuació Municipal i incorpori una partida per finançar les obres i el projecte de la sala. Xavier Gavaldà ha assegurat que l'EMD pot assumir aquesta despesa sense problemes.

És un espai que necessitarà, prèviament, la creació d'un Pla d'Equipaments, aprovada de forma unànime, en una proposta formulada per la CUP-PC, ERC-MES i C's. El text s'ha aprovat amb un esmena de CiU-Actuem que compromet l'EMD a apostar -sempre que la situació ho permeti- per la gestió pública dels equipaments. En cas de fer la concessió a un privat, l'entitat inclourà clàusules socials en l'adjudicació.

L'oposició, que ha retirat la moció que demanava limitar els mandats del president i els vocals del govern a vuit anys, també ha rebut els vots a favor de CiU-Actuem en la resta de propostes conjuntes presentades. Així, la junta ha donat llum verda a l'ampliació dels horaris del punt de lectura i la revisió de la subvenció a la protectora Cau Amic. El vocal d'ERC-MES, Noël Climent, ha ressaltat la labor social que desenvolupa l'entitat.

Noël Climent

El refugi d'animals domèstics fa un labor social important a Valldoreix. No només recull animals al carrer, també actua en desnonaments.


En clau institucional, la junta ha acordat rebutjar l'acord marc regulador del servei menjador escolar, mostrar el condol per la mort d'Alan Montoliu i condemnar la transfòbia.

La junta també ha donat a conèixer que la Generalitat ha pagat 235.000 en concepte dels diners que l'EMD va avançar a compte del govern per l'eliminació de les línies d'alta tensió. Així, la Generalitat només té pendent amb Valldoreix l'últim pagament de les línies de cara el 2016.

El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, ha explicat a Cugat.cat que aquest pagament pendent -178.000 euros- sumat al del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) -100.000 euros- fan que el deute de la Generalitat amb l'EMD sigui avui de 278.000 euros. El 2015 el govern va abonar més de 700.000 euros a l'EMD que tenia pendents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.