L'art contemporani s'agermana a Sant Cugat per arribar a més públic


  • Comparteix:

Tres espais d'art contemporani de Sant Cugat teixeixen complicitats en una ruta per la ciutat. Un públic fidel i molt amant d'aquesta disciplina ha connectat aquest dissabte les exposicions de l'ADN Platform, La Puntual i el Centre d'Art Maristany durant tot el dia. Artistes, comissaris i gestors culturals esperen que aquesta sinergia permeti fer explotar el potencial artístic de la ciutat.

Des de les onze del matí fins les vuit del vespre, l'art ha unit tres espais culturals ambivalents. D'una banda l'ADN Platform, un centre privat, que durant tot el matí ha exhibit dues mostres: 'No song to sing' i 'Ne travaillez jamais'. A la tarda ha estat el torn de la galeria La Puntual, un centre-taller experimental que ha mostrat la col·lecció pictòrica dedicada a Walter Benjamin, mentre que a partir de les set de la tarda el Centre d'Art Maristany, de propietat municipal, s'hi ha sumat amb la performance 'La fleuve armure' que combina recital i experimentació audiovisual.

Des de l'Ajuntament, creuen que aquesta ruta pot ajudar molts artistes i galeristes. Ho ha explicat el tècnic d'arts visuals de l'Ajuntament, Andrés Dengra.

Andrés Dengra

Estem apostant per potenciar la visibilitat de l'art contemporani a Sant Cugat.


L'art contemporani és una disciplina que necessita trencar barreres amb el públic, segons alguns artistes. Els agents culturals que han gestat el projecte esperen que aquesta iniciativa permeti impulsar l'abast d'aquest corrent artístic.

Agents culturals

És absolurtament necessari fer-ho. / L'art contemporani necessita unir foces perquè no té un públic massiu. / És una manera de conèixer els espais.


De moment, la proposta ha estat ben rebuda pel públic.

Públic

Em sembla fantàstica, se'n haurien de fer més. / Pots entedre que és ara l'art contemporani.


La intenció és repetir la ruta l'any vinent i fer-la arrelar a la ciutat. En aquesta primera edició, també s'hi ha sumat, tot i no estar centrat en l'art contemporani, el Museu del Monestir amb una visita a l'exposició 'Draps'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.