Reinicia Catalunya es presenta avui a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Jaume López és el portaveu de Reinicia Catalunya

Jaume López és el portaveu de Reinicia Catalunya

Reinicia Catalunya es presenta avui a la Casa de Cultura en un acte de l'ANC i Òmnium Cultural. Es tracta d'un projecte que aplega les diverses iniciatives per dissenyar com ha de ser una eventual Catalunya independent. La presentació anirà a càrrec del seu portaveu, Jaume López, i començarà a dos quarts de vuit del vespre.

Segons Reinicia Catalunya, el procés d'elaboració d'una constitució democràtica en el segle XXI requereix un procés diferent del que se seguia el segle passat, ja que avui la ciutadania està més informada i té nivells de formació històricament mai vistos. El projecte remarca que a tots aquests llocs s'ha seguit un procés anomenat 'convenció constitucional' amb diversos procediments democràtics, cadascun dels quals aporta virtuts específiques al procés.

Reinicia Catalunya està format per organitzacions que ja han promogut debats sobre les bases constituents d'un nou estat, han proposat esborranys constitucionals o han promogut una metodologia per al procés constituent i l'elaboració de la constitució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.