Celebrar els 100 anys del districte i fer una xarxa cultural, primeres propostes veïnals del consell de la Floresta


  • Comparteix:

Pàgina principal de la nova web del consell / Dibuix: Cristina Curto

Pàgina principal de la nova web del consell / Dibuix: Cristina Curto

Celebrar el centenari de la Floresta, crear una xarxa pròpia d'espais culturals, elaborar estudis de la biodiversitat de l'entorn natural i recuperar l'Espai Jove són les primeres propostes que les comissions de treball han presentat aquest dijous al consell del barri. Aquestes i altres iniciatives es debatran entre els veïns en els propers mesos a l'espera que un consell extraordinari aprovi abans de l'estiu les que optaran a la partida de lliure disposició, dotada de 80.000 euros.

El primer consell de l'any, participat per 70 persones, ha servit perquè les comissions de treball presentin les primeres línies d'acció. La comissió educativa de barri, formada per les escoles, AMPA i centres d'ensenyament del districte, ha proposat recuperar l'Espai Jove, reobrir l'aula d'estudi i crear un consell d'infants i de joves. La comissió de medi ambient aposta per fer xerrades sobre senglars, abordar el soterrament dels contenidors, combatre la contaminació acústica i elaborar estudis de la biodiversitat de la natura florestana.

Una de les propostes més ambicioses ha procedit de la comissió de patrimoni i memòria: celebrar el centenari de la Floresta el 2017. Una commemoració que seria la cirereta a la tasca de recopilació d'imatges, vídeos, entrevistes i material que farà aquesta comissió per reivindicar l'orgull florestà. Ho ha resumit la coordinadora Maria Beneito.

Maria Beneito

Hem de preparar ja aquest centenari. Seria el primer motiu per recollir aquesta informació i fer exposicions, xerrades o un congrés.


La documentació recollida crearà un 'museu virtual', que es podrà consultar a la nova web del consell Lafloresta.info. Aquest no serà l'únic mitjà de comunicació de l'òrgan participatiu, ja que també s'ha anunciat un butlletí trimestral.

La comissió de cultura ha apostat per fer un catàleg de creadors florestans, una agenda cultural i dotar el districte d'una xarxa d'espais culturals pròpia, tal com ha defensat el coordinador Oriol Ribera.

Oriol Ribera

D'alguna manera hem de fer una gestió integral d'aquests espais. Que la Floresta tingui la seva xarxa pròpia d'espais culturals.


Tot plegat són propostes que s'aniran ampliant en els propers mesos en aquest grups de treball per portar-se a aprovació al consell de barri. Els veïns decidiran quines són les propostes per optar a la partida de lliure disposició de 2016 i que haurà de validar el ple de Sant Cugat.

Amb relació a la partida acumulada de 2014 i 2015, de 187.000 euros, el consell de barri decidirà quines de les propostes fetes fins ara són les més prioritàries ja que la suma de les peticions puja a 600.000 euros.

D'altra banda, el director d'obres del districte, Francesc Serra, ha informat que el Pla de Millora està cobrint ja vuit dels 10 sectors del projecte d'asfaltat. Actualment s'està treballant en els sectors del Casino, Turó del Sol i la Muntanyesa. Serra també ha aprofitat per apuntar que el cost estimat del projecte de remodelació de les places de Pere Planas, del Centre i Pont del Diari és de 450.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.