Conesa, satisfeta per l'arxivament definitiu de la denúncia per sedició i rebel·lió


  • Comparteix:

Conesa, en una imatge d'arxiu

Conesa, en una imatge d'arxiu

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta per l'arxivament definitiu de la denúncia contra l'Ajuntament per delictes de rebel·lió i sedició arran de l'aprovació al ple d'una moció en suport a la resolució independentista del Parlament. Conesa ha reiterat que el text aprovat era només un posicionament polític i ha apel·lat a la llibertat d'expressió del ple tot i que ha dit que sembla que a la fiscalia no li agrada que s'exerceixi aquest dret.

En un comunicat, l'alcaldessa ha assegurat que des de l'Ajuntament no entenien que se'ls denunciés per uns delictes tan greus com els de rebel·lió o sedició simplement per haver-se posicionat sobre una resolució aprovada al Parlament de Catalunya. Conesa ha afegit que tenen dret a discutir lliurement sobre qualsevol posicionament ideològic.

L'alcaldessa ha desitjat que la denúncia als ajuntaments de Girona, Igualada, la Seu d'Urgell i Celrà segueixi el mateix camí i quedi definitivament arxivada.

Reacció de l'ACM
El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, s’ha referit també a l’arxivament definitiu de les denúncies. El també alcalde de Premià de Mar ha dit que 'un Estat on es persegueix la llibertat d’expressió no és gaire democràtic'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.