L'eurodiputat d'Unió, Francesc Gambús, defensa el paper de la UE en una visita a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'eurodiputat Francesc Gamús als estudis de Cugat.cat / Foto: Unió Democràtica de Catalunya

L'eurodiputat Francesc Gamús als estudis de Cugat.cat / Foto: Unió Democràtica de Catalunya

L'eurodiputat d'Unió Democràtica de Catalunya al Parlament Europeu, Francesc Gambús, ha aprofitat la seva visita aquest dimarts a la planta Ferrer de Sant Cugat per manifestar la importància de les polítiques que s'emprenen des d'Europa. Gambús ha posat com exemple la farmacèutica, que ha desenvolupat la primera polipíndola de prevenció d'episodis cardiovasculars del món que ja es comercialitza a diversos països de la Unió Europea. La Comissió Europea ha finançat amb sis milions d'euros la totalitat de l'estudi Secure que investiga l'efectivitat del medicament.

Gambús ha explicat que la polipíndola que es fa a Ferrer és només un exemple de les coses que es financen des de la Unió Europea (UE).

Francesc Gambús

No és només que una farmacèutica hagi tret un nou medicament. S'ha pogut fer gràcies a uns fons europeus que hem pagat entre tots. A vegades no sabem on són els diners de la UE ni què fa. Doncs aquesta pastilla s'ha pogut fer gràcies als fons europeus.


Preguntat pel futur de Delphi, Gambús creu que encara hi ha un espai per negociar a àmbit català. L'eurodiputat ha explicat que des d'Europa s'ha de lluitar per establir un marc que eviti que aquestes situacions es repeteixin.

Francesc Gambús

Europa ha de definir uns marcs per evitar situacions com la de Delphi, és a dir, que a les empreses els sigui més viable anar a un altre punt de la UE per una simple qüestió de costos.


Pel que fa a la situació d'Unió Democràtica de Catalunya, Gambús ha explicat que el partit haurà de treballar dia a dia amb la gent amb la mirada posada a les eleccions municipals del 2019 on 'Unió haurà d'haver estat capaç de traslladar a l'electorat que és un instrument útil per canviar les seves vides a millor'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.