La CUP-PC demana que les persones amb NIE puguin votar


  • Comparteix:

La CUP-PC presentarà la moció al proper ple

La CUP-PC presentarà la moció al proper ple

La CUP-PC demana que els catalans amb número d'identitat estranger (NIE) puguin participar en el procés constituent d'una eventual Catalunya independent en les mateixes condicions que aquells que tenen DNI. La coalició independentista presentarà una moció al proper ple perquè s'insti la Generalitat a tenir en compte aquest col·lectiu, que arriba fins al 15% de la població.

La CUP-PC lamenta que els catalans amb NIE no tinguin dret a sufragi en el marc de la legislació espanyola i contraposa aquest fet al procés participatiu del 9N en què sí que van poder votar. Segons el regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc, cal que el procés constituent no discrimini ningú per raó d'origen.

Dimitri Defranc

Totes les persones que són aquí són catalans perquè viuen i treballen a Catalunya.


La moció també demana que es treballi per garantir el dret de vot dels catalans que resideixen a l'estranger després de les traves que van patir en els consulats i ambaixades espanyols en els darrers comicis al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.