L'AMB destina un milió d'euros a les polítiques d'ocupació de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge promocional del nou pla metropolità suport a les polítiques socials municipals / Foto: AMB

Imatge promocional del nou pla metropolità suport a les polítiques socials municipals / Foto: AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aportarà, en aquest mandat, un milió d'euros a Sant Cugat en la represa del Pla de suport a les polítiques municipals per impulsar les actuacions de cohesió social i reduir les desigualtats en els municipis. El pla d'ocupació, que vol donar feina a 4.500 persones en els propers quatre anys a l'àmbit metropolità, va ocupar 157 santcugatencs en la primera edició de la iniciativa. L'ajuda de l'AMB suposa el 80% del cost del projecte, que completarà el consistori amb el 20% restant, xifrat en 251.000 euros.

La primera edició del pla, corresponent al mandat anterior, va generar 3.990 llocs de treballs a l'àmbit metropolità. És una xifra que Sant Cugat va assumir en un 3,9% per donar feina a 157 persones. Ara, l'objectiu de l'AMB és assolir l'horitzó del 4.500 llocs de feina i ho fa amb una inversió de 30 milions, que per a Sant Cugat suposa una inversió de poc més d'un milió d'euros.

A l'hora de distribuir aquesta ajuda per municipis, l'AMB es basa en dos criteris: l'índex ponderat per població i la renda familiar disponible per habitant amb data del setembre passat. El pla d'ocupació de l'AMB preveu dues convocatòries (2016-2017 i 2018-2019) i va dirigit a col·lectius amb dificultats i a promoure l’activitat emprenedora i l’autoocupació.

La reedició del pla preveu tres tipus de suport a la creació d'ocupació:

Plans d’ocupació impulsats pels ajuntaments: Contractació laboral de persones aturades per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general i social als serveis municipals, que facilitin als participants adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat.

Pla d’inserció a empreses: Aportacions de fins al 50% dels costos salarials vinculats amb les contractacions realitzades per empreses que desenvolupin l'activitat a l’AMB.

Autoocupació i emprenedoria: Ajuts econòmics destinats a fomentar l’autoocupació i la creació de microempreses i pimes, i al foment de l’economia social de nous emprenedors.

El cost del projecte a àmbit local suma 1,2 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.