Els alcaldes comarcals fan pinya per mantenir l'activitat de Delphi i defensen el caràcter industrial del Vallès Occidental


  • Comparteix:

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, convocarà la setmana vinent de forma urgent el Pacte per la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental per fer front comú amb els alcaldes per mantenir l'activitat de Delphi. En una reunió aquest dijous amb els alcaldes de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell, Ripollet, Barberà i Cerdanyola i el comitè d'empresa de la companyia, l'òrgan comarcal s'ha compromès a defensar el 'caràcter industrial' del territori i a lluitar perquè cap deslocalització que es produeixi al Vallès Occidental obri la porta a requalificacions urbanístiques.

En una hora i mitja de reunió a l'Ajuntament de Sant Cugat, els alcaldes han assolit un conjunt d'acords per fer explícit el suport a la plantilla de Delphi i fixar una estratègia comuna per protegir l'activitat industrial del Vallès Occidental. Els compromisos dels municipis són, entre d'altres, lluitar per mantenir el màxim nombre de llocs de feina a Delphi, donar suport a altres casos comarcals, activar els serveis d'ocupació i convocar el Pacte per la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental. És un pacte que convocarà de forma urgent el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez.

Ignasi Giménez

Volem que el Vallès Occidental sigui industrial, ho portem al nostre ADN, als nostres gens. Que ningú pensi que una deslocalització d'empresa suposarà una requalificació de cap terreny industrial.


Giménez ha argumentat que la situació de Delphi és una problemàtica que afecta tota la comarca i que cal treballar per revertir les xifres d'atur al Vallès Occidental, per sobre de la mitjana catalana amb 66.000 persones desocupades.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que els alcaldes volen tenir 'veu i vot' en processos com el de Delphi i que com administració l'Ajuntament farà el possible per captar empreses compradores per a la planta 'però no a qualsevol preu'.

Mercè Conesa

Per poder pactar unes condicions fiscals favorables necessitem conèixer quines seran les condicions. Volem que hi hagi el màxim nombre de llocs de treball i d'ocupació neta.


A banda de Conesa i Giménez, que també és alcalde de Castellar, a la trobada amb el comitè d'empresa els alcaldes assistents han estat Ana María Martínez (Rubí), Jordi Ballart (Terrassa), Juli Fernández (Sabadell), Josep Maria Osuna (Ripollet) i Elvi Vila (Cerdanyola), en qualitat d'alcaldessa accidental. També hi ha participat Sandra Ramos, regidora de Barberà del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.