El ple de Sant Cugat rebutja el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre


  • Comparteix:

La Plataforma de Defensa de l'Ebre és contrària al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre / Foto: ACN

La Plataforma de Defensa de l'Ebre és contrària al Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre / Foto: ACN

El ple municipal rebutja el nou Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat recentment pel govern espanyol en funcions ja que preveu un cabal ecològic pel tram final del riu Ebre que les formacions consideren insuficient. La moció, originalment d'ERC-MES i presentada amb Convergència, ICV-EUiA i el PSC, també ha rebut el suport de la CUP-PC. El PP hi ha votat en contra i C's s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El text consensuat ha acordat donar suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. A més, es demanarà a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l'adequació i el compliment del Pla Hidrològic a les directives europees d'Aigua, Aus i Hàbitats i emprendre les sancions que siguin necessàries per garantir que l'Estat espanyol compleixi amb el cabal mínim ecològic d'entre 7.000 i 9.500 hectòmetres cúbics, que no garanteix el Pla Hidrològic.

El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha posat en dubte la necessitat de la mesura aprovada pel govern espanyol.

Ferran Villaseñor

No cal dir que un govern que aprova decrets com aquests en interinitat... És un moment que no cerca el consens.


El Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre 2015-2021 va ser aprovat pel consell de ministres espanyol el gener passat. Entre altres aspectes, aquest document difereix significativament en els cabals aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, segons la moció. El seu estudi proposa cabals diferenciats per a cada situació.

Pel portaveu del PP, Álvaro Benejam, els decrets aprovats per Madrid són d'utilitat per cobrir les necessitats hídriques d'altres punts de Catalunya i de l'Estat espanyol.

Álvaro Benejam

Les confederacions hidrogràfiques planifiquen amb molts anys d'antelació aquestes mesures.


Revisió del Pla de Gestió de la Conca Fluvial de Catalunya
ICV-EUiA, Convergència i ERC-MES s'han aliat per demanar a la Generalitat una revisió del Pla de Gestió de Districte de conca fluvial de Catalunya 2016-2021, l'eina que recull les accions de planificació hidrològica a les conques internes i a les aigües subterrànies i costaneres del país. La moció, originalment dels ecosocialistes, ha rebut també el suport de la CUP-PC i el PSC, i demana al govern l'impuls del procés per convertir l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en l'òrgan regulador del control públic del cicle integral de l'aigua a totes les conques fluvials.

Així ha defensat la moció el regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

La participació ciutadana i la transparència de l'aigua són claus per construir una societat més democràtica.


El PP s'ha oposat a aquest punt. C's s'ha abstingut, perquè no era un tema local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.