La revisió del Pla d'Equipaments debatrà el futur dels edificis municipals en desús


  • Comparteix:

Masia de Can Quitèria

Masia de Can Quitèria

L'oposició s'ha aliat al ple d'aquest dilluns per incloure a l'actualització del Pla d'Equipaments el debat sobre el destí cultural dels edificis municipals en desús, arran d'una moció original d'ICV-EUiA presentada amb ERC-MES. El text també requereix informació àmplia sobre el procés que ha de portar a la conversió de Can Quitèria en el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil. L'equip de govern ha votat en contra en considerar que la moció posa en dubte la contribució del tèxtil i de Grau-Garriga a Sant Cugat per proposar un debat sobre l'ús de Can Quitèria.

ESCOLTA-HO

El Pla d'Equipaments ja té creades comissions de treball que posaran fil a l'agulla a la revisió el mes vinent, ha avançat la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny. És una actualització que inclourà, després d'aquest dilluns, el debat sobre l'ús cultural dels equipaments municipals infrautilitzats com la Casa Jaumandreu, l'antic ajuntament, el Celler Modernista i els baixos de la plaça del Rei, tal com marca la moció aprovada. Així ho ha defensat la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

La nostra moció de cap de les maneres vol interferir en la revisió del Pla d'Equipaments. La moció vol demanar explicacions concretes sobre aquests usos.


El text presentat originalment per ICV-EUiA -amb aportacions d'ERC-MES- demana informació detallada de quines han estat les negociacions per convertir Can Quitèria en el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil. També requereix informes de la rendibilitat econòmica i social -nombre de visites- d'aquest futur espai, i lamenta la manca de transparència del govern local amb el projecte.

Des de l'equip de govern, Fortuny ha compartit la necessitat de discutir els usos culturals d'aquests espais, a més, amb un procés de participació. Sobre Can Quitèria, però, Fortuny ha justificat el 'no' en interpretar que la moció qüestiona la vàlua d'instal·lar-hi el Centre Grau-Garriga.

Carmela Fortuny

Volem una ciutat culturalment avançada i creativa que reconegui els seus artistes. Però veiem que la intenció d'aquesta moció no va a favor d'aquestes consideracions.


L'oposició ha coincidit en la necessitat de fer aquest debat, sobretot el PP, que ja havia abordat amb anterioritat el tema quan va proposar vendre edificis públics infrautilitzats per obtenir liquiditat. El PSC ha recordat que el debat ja s'hauria d'haver inclòs en la redacció del Pla, i C's i la CUP-PC han coincidit en la importància de ser transparents en tot el referit al patrimoni públic.

L'equip de govern ja ha adjudicat les obres de reforma de Can Quitèria, que disposa de 600.000 euros de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per destinar aquest equipament i la Casa Aymat a l'obra de Grau-Garriga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.