Sant Cugat reclama el dret a vot per a les persones amb NIE


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una jornada electoral

Imatge d'arxiu d'una jornada electoral

Sant Cugat es posiciona a favor del dret a vot dels catalans amb número d'identitat estranger (NIE) perquè puguin participar en el procés constituent d'una eventual Catalunya independent en les mateixes condicions que aquells que tenen DNI. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns amb els vots de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA una moció en aquest sentit, que també reclama que no estigui vetat ni limitat el vot per a cap ciutadà de Catalunya, ni dins ni fora del territori.

ESCOLTA-HO

D'aquesta manera, l'acord insta la Generalitat a tenir en compte aquest col·lectiu, que arriba fins al 15% de la població, com ha xifrat el regidor de la CUP-PC Dimitri Defranc.

Dimitri Defranc

La presentem perquè hi ha més d'un milió de catalans amb NIE, el 15% de la població.


La moció també demana que es treballi per garantir la participació dels catalans que resideixen a l'estranger en el procés constituent i el dret de vot de tots els catalans sense atendre al seu origen, situació administrativa o país de residència.

Convergència, que havia presentat esmenes, s'ha abstingut en considerar que s'ha de reconèixer el vot a aquelles persones que demostrin arrelament amb el país. És una visió compartida pel PP, que hi ha votat en contra. També s'ha abstingut el PSC, i C's hi ha votat en contra perquè la moció no tracta una competència municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.