Nou pas per a la construcció de nous habitatges a Can Barata


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Can Barata / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de Can Barata / Foto: Google Maps

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a la recta final dels tràmits urbanístics que comportaran l'aixecament de la suspensió de les llicències d'edificació a Can Barata, aturades a causa del procés de regularització. Ara la Comissió d'Urbanisme haurà de validar el document definitiu de la modificació puntual del planejament que concreta el nombre de parcel·les existents i els habitatges potencials que s'hi poden fer. La regularització urbanística també permetrà la creació d'un vial al barri, situat al nord de Sant Cugat a tocar dels termes municipals de Sant Quirze i Rubí. L'equip de govern ha rebut el suport de C's en la votació, mentre que la resta de grups s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

Segons el text refós aprovat al ple, 156 són les parcel·les existents i 173 els habitatges potencials que es poden construir al barri. En roda de premsa, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va apuntar que a la primavera el barri estarà llest per a edificacions.

Damià Calvet

Això ens permetrà aixecar la suspensió de llicències. Un cop aprovat, podrem continuar amb l'activitat d'edificació a Can Barata perfectament regulada.


Tots els grups de l'oposició, menys C's, que hi ha votat a favor, s'han abstingut. Segons ERC-MES i el PSC, la proposta presenta aspectes que no comparteixen, però s'han abstingut per facilitar l'aixecament de la suspensió de llicències.

Enllestit el procés, Calvet ha dit que s'abordaran diverses actuacions a Can Barata, entre elles la construcció d'un vial per millorar la mobilitat i l'obtenció de zones verdes. Són unes accions que arriben després que fa dos anys l'equip de govern rebutgés la moció del PSC per elaborar un pla integral de millora del barri, com resoldre problemes en transport públic i de connectivitat amb el nucli. El govern va reconèixer la necessitat de millores a la zona, però va afirmar que no calia un pla integral a Can Barata.

Altres punts de territori
El ple també ha ratificat per unanimitat l'acord adoptat per la junta de govern per adscriure al Consorci del Parc Natural de Collserola la gestió forestal de tres finques públiques. Són els terrenys de Can Boba (450.373 metres quadrats), Can Cases (305.000 metres quadrats) i Can Julià (93.367 metres quadrats), ubicats per sobre de les Planes i que sumen prop de 850.000 metres quadrats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.