ICV-EUiA demana acomplir les mocions aprovades per retirar els símbols franquistes


  • Comparteix:

Una de les plaques de l'Instituto Nacional de Vivienda franquista / Foto: Creative Commons Tamorlan

Una de les plaques de l'Instituto Nacional de Vivienda franquista / Foto: Creative Commons Tamorlan

ICV-EUiA lamenta que l'Ajuntament no hagi retirat encara tots els símbols franquistes que hi ha a Sant Cugat, en referència a les plaques del desaparegut Instituto Nacional de Vivienda (INV). La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, va traslladar al torn de precs i preguntes del ple d'aquest dilluns aquesta inquietud, i va reclamar el compliment d'una moció aprovada en aquest sentit fa dos anys.

El text que l'any 2014 va proposar ICV-EUiA, més enllà de retirar els símbols, també preveia el compliment de la Llei de la Memòria Històrica -aprovada el 2007- i el d'una moció aprovada el 2005 que també instava el govern municipal a retirar la simbologia franquista a la ciutat. Les plaques del desaparegut Instituto Nacional de Vivienda, amb el jou i les fletxes incorporats, es col·locaven als edificis de protecció oficial construïts entre els anys 50 i 70.

La portaveu del partit, Roser Casamitjana, ha explicat a Cugat.cat que l'equip de govern hauria de moure fitxa en la retirada d'aquests símbols.

Roser Casamitjana

Això és una determinació que ha de partir de l'equip de govern. No necessàriament la gent a nivell particular té l'obligació de fer-ho o pensar a fer-ho.


Casamitjana s'ha mostrat sorpresa que el text aprovat fa dos anys encara no hagi tingut cap traducció al municipi. L'ecosocialista ha descartat presentar la demanda en forma de moció ja que seria el tercer intent de reclamar l'assumpte a través de la sessió plenària.

En aquest sentit, la portaveu d'ICV-EUiA ha recordat la moció institucional, original de C's, que reclamava fer seguiment del compliment dels acords de ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.