Convergència vol instar Ensenyament a accelerar la construcció de la 12a escola


  • Comparteix:

La regidora d'Educació, Esther Salat

La regidora d'Educació, Esther Salat

El grup municipal de Convergència vol que l'Ajuntament insti la Generalitat perquè acceleri els terminis de construcció de la 12a escola pública de la ciutat. A través d'una moció que presentaran al ple del març, els convergents volen que es refermi el compromís de Sant Cugat per garantir que la instal·lació dels mòduls que conformarien el nou centre tinguin tots els recursos necessaris i de qualitat per als infants i el personal docent.

Al proper ple, també es portarà a aprovació la cessió del terreny que acollirà aquest nou espai. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que la moció que presenta el seu grup municipal pretén que tothom vinculat a aquest projecte faci pinya.

Esther Salat

Amb aquest sentit d'unitat i de ciutat volem traslladar la necessitat de tenir aquesta escola el més aviat possible. També volem transmetre, a nivell d'Ajuntament, que aquest centre naixerà ben acompanyat.


La proposta recull establir col·laboració amb la direcció del nous centre, la de l'escola Olivera, la seva AMPA i l'Associació de Veïns de Volpelleres per tirar endavant aquest projecte. La moció també preveu 'mostrar la satisfacció' per la confirmació d'aquest projecte al departament de la Generalitat.

El nou centre
La dotzena escola començarà l'activitat el curs vinent amb dos barracons que se situaran al costat de l'escola l'Olivera. La construcció definitiva del centre no té data, però està projectada als terrenys a tocar del futur institut Leonardo da Vinci. L'escola oferirà 50 places per a infants de P3 en dues línies i estarà encapçalada per un equip directiu liderat per l'actual directora de l'escola Ferran Clua, Maria Clara Caso. El nou espai estartà format per dos barracons climatitzats de 120 i 150 metres quadrats que s'adaptaran al projecte educatiu.

La construcció del nou centre vol donar resposta a la tensió dels cursos anteriors quan s'incorporaven 'cursos bolet' i s'incrementaven les ràtios a les aules. La ubicació de la futura escola s'ha escollit seguint els criteris de facilitat de comunicació, proximitat als habitatges on es concentra la demanda de places escolars i la proximitat al bosc de Volpelleres i del futur institut Leonardo da Vinci, amb al qual es podran establir sinergies pedagògiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.