La CUP demana al govern local l'arxivament de 'la sanció política' pel concert de la Diada 2014


  • Comparteix:

Els cupaires protesten davant una sanció que consideren 'política'

Els cupaires protesten davant una sanció que consideren 'política'

La CUP de Sant Cugat demana que s'arxivi l'expedient sancionador contra la formació per incomplir l'horari de finalització del concert de l'Onze de Setembre de 2014. En un comunicat, els cupaires asseguren que es tracta d'una sanció que té 'una clara connotació política', ja que els atribueix la responsabilitat d'un acte que no organitzaven ells únicament i s'ha tipificat com una sanció greu quan només va allargar-se 13 minuts més respecte a l'horari establert pel consistori. Segons la CUP, eren diverses les organitzacions que van impulsar-lo i els permisos els havia demanat Acció Cultural de Sant Cugat.

L'expedient es va incoar el juliol de l'any passat, nou mesos després de la celebració del concert, i la CUP hi ha presentat al·legacions que no han prosperat. La formació subratlla, a més, que l'hora que es va decretar pel final de l'acte no corresponia als acords de la Taula de Participació del Pacte per la Nit. L'hora d'acabament per al Parc de Can Vernet estava establert a tres de la matinada, però l'Ajuntament la va deixar finalment a les dotze. El membre de la CUP Jordi López alerta que la sanció respon a una 'persecució política'.

Jordi López

Portem una dinàmica els últims anys en què ens deneguen els permisos i ens canvien d'ubicació a última hora. Hi ha un seguit d'actuacions que són un greuge cap a les nostres entitats que no passa amb la resta. Entenem que és una persecució política.


El comunicat de la CUP defensa que l'acte es va acabar 'sense cap conflicte, recollint-ho tot, deixant l'espai net i sense cap incidència ni avís a la Policia Local'. La formació afegeix que en el moment d'incoació de l'expedient, nou mesos després dels fets, la suposada infracció 'hauria d'haver prescrit'.

Per tot plegat, el comunicat demana l'arxivament de la sanció i que es posi fi a aquestes 'pràctiques de revenja, més pròpies de règims totalitaris que d'un Ajuntament democràtic'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.