Demòcrates de Catalunya constitueix el consell nacional sota la presidència de Joan Rigol


  • Comparteix:

Joan Rigol durant el consell nacional del partit

Joan Rigol durant el consell nacional del partit

Demòcrates de Catalunya ha elegit Joan Rigol com a president del consell nacional, que s'ha constituït aquest dissabte al SC Trade Center i està format per 200 membres, entre ells set santcugatencs. Rigol ha obtingut més del 70% dels vots enfront de la candidatura presentada pel santcugatenc Carles Brugarolas. D'aquesta manera, el partit completa el desplegament institucional i territorial amb l'objectiu de donar-se a conèixer a la ciutadania i lluitar per la independència de Catalunya.

D'aquesta manera, Demòcrates de Catalunya posa fi a un procés de constitució que es va iniciar el 7 de novembre passat. El partit té més de 2.000 voluntaris i òrgans territorials a vuit regions i 42 comarques.

Els membres del consell nacional estan triats pels diferents territoris. Quatre vicepresidentes i quatre secretaris acompanyen l'expresident del Parlament Joan Rigol al capdavant del consell nacional, que tanca el procés de constitució del partit. El portaveu polític de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà, ha afirmat que ara la formació inicia la seva projecció a la ciutadania catalana.

Toni Castellà

Naixem amb la voluntat de crear un estat independent. El consell és el punt de tancament del desplegament institucional i punt d'inici de la nostra projecció a la ciutadania.


Una tasca que també assumeixen des de la secció local de Demòcrates de Catalunya, que té una cinquantena de voluntaris. El portaveu nacional d'Economia, el santcugatenc Carles Brugarolas, ha destacat el pes institucional que representa Rigol, tot i que havia presentat candidatura a la presidència.

Carles Brugarolas

És molt interessant tenir alternatives. El Joan Rigol té un gran pes institucional, però nosaltres volíem donar una alternativa.


El consell nacional té set membres santcugatencs que són: Carles Brugarolas, Lluís Fernàndez, Rosa Peris, Albert Latorre, Joan Recasens, Jordi Moreno i Guillem Serra, que, a més, és membre de la mesa del consell nacional.

Full de ruta de Demòcrates
Entre els objectius més immediats de Demòcrates de Catalunya se situa precisament iniciar una campanya territorial, eixamplar la base social sobiranista i participar del procés constituent. En aquest sentit, reclamen a totes les formacions partidàries del dret a decidir que se sumin a aquest procés.

La seva representació institucional té 27 alcaldes, 137 regidors, tres membres a la Diputació, tres diputats, un membre al Congrés espanyol i un senador.

La celebració del primer consell nacional també ha servit per constituir les comissions de Garanties i l'Econòmica, a més de la fundació del partit, que serà l'encarregada d'atorgar la medalla Carrasco i Formiguera però no té atribuïdes funcions de finançament de la formació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.