L'HGC quedarà fora de la xarxa pública de salut a finals d'any i Conesa demana una reunió amb Comín


  • Comparteix:

Hospital General de Catalunya / Foto: Idcsalud

Hospital General de Catalunya / Foto: Idcsalud

L'Hospital General de Catalunya (HGC) quedarà fora de la xarxa pública de salut a finals d'any, han confirmat fonts del departament a Cugat.cat. El conseller Toni Comín s'ha reunit aquest dilluns amb el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut on s'ha ratificat la decisió de treure del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) els proveïdors hospitalaris amb ànim de lucre, com l'HGC. La direcció del centre hospitalari no ha volgut fer declaracions perquè encara no ha rebut cap comunicat oficial del departament de Salut.

El comitè d'empresa i la junta facultativa de l'hospital, que ja es va posicionar sobre la decisió de Comín, es reuniran per primera vegada aquest dijous per valorar la situació i decidir les actuacions que s'hauran de seguir amb la voluntat de mantenir els llocs de feina. El mateix dijous, el comitè també es trobarà amb el president del Col·legi de Metges per demanar-li suport. El portaveu de la junta facultativa i vicepresident del comitè d'empresa, Miquel Àngel Carrasco, ha explicat a Cugat.cat que demanaran assessorament al Síndic de Greuges.

Miquel Àngel Carrasco

Una de les accions que estem meditant és acudir al Síndic de Greuges perquè valori la nostra expulsió del sistema públic sanitari quan hi ha altres empreses amb ànim de lucre que també hi treballen. Sembla que és una mesura que únicament i exclusivament va en contra nostra.


El personal d'infermeria del centre també ha rebutjat, a través d'un comunicat, la sortida de l'hospital del SISCAT. Els treballadors d'aquest sector demanen al conseller Comín que es replantegi la decisió.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat una reunió urgent amb el conseller de Salut, el director de l'HGC, Xavier Mate, i amb els representants dels treballadors per avaluar les conseqüències de l'exclusió del centre de la xarxa pública.

El centre hospitalari té un contracte vigent fins al 2021 per la concertació de serveis complementaris de suport per alleugerir les llistes d'espera que tenien altres hospitals de la xarxa pública. El 2014 el centre va atendre 2.671 pacients de la sanitat pública, 636 dels quals van ser derivats per a intervencions quirúrgiques en llista d'espera.

La tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, explica que volen una reunió amb Comín per aclarir la situació.

Susanna Pellicer

Hem d'assegurar que la gent que ara està atesa a l'HGC continuï ben atesa. Com que no ho tenim clar, demanem una reunió amb el conseller.


L'alcaldessa defensa la necessitat que Sant Cugat disposi d'un hospital públic de proximitat que eviti que els santcugatencs s'hagin de traslladar a la Mútua de Terrasa. Conesa emplaça el departament de Salut a valorar la construcció d'un nou edifici o a utilitzar espais actualment buits a l'HGC.

El Consell comarcal també mou fitxa
Els ajuntaments del Vallès Occidental han demanat una reunió amb el conseller de Salut per abordar les mancances de l'atenció sanitària a l'àmbit. Coincidint amb la constitució aquest dimarts de la Taula comarcal de Salut, els regidors comarcals han posat en comú les respectives preocupacions per elaborar un document marc per lliurar a Toni Comín.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.