C's vol crear una ordenança específica per combatre el mosquit tigre


  • Comparteix:

Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez han presentat la moció

Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez han presentat la moció

Ciutadans (C's) vol que Sant Cugat es doti d'una ordenança específica per prevenir i controlar el mosquit tigre. El partit insta l'Ajuntament a seguir treballant per evitar que hi hagi possibles focus de cria d'aquest insecte a l'espai públic i a fer una campanya informativa de sensibilització i educació. A més, la formació proposa que entre les accions de control del mosquit tigre s'estudiï la possibilitat d'instal·lar nius per a ratpenats i orenetes, depredadors naturals del mosquit tigre.

El regidor de C's Sergio Blázquez apunta que la inserció de ratpenats i les orenetes seria 'una forma mediambientalment sostenible per acabar amb el mosquit tigre'. És una proposta que inclouran en la moció que presentaran al proper ple.

Sergio Blázquez

Volem introduir el ratpenat i les orenetes. Els ratpenats consumeixen aproximadament 1.000 mosquits al dia i una família d'orenetes en pot consumir fins a 8.000. Seria una forma mediambientalment sostenible d'acabar amb el mosquit tigre sense utilitzar plaguicides i de tornar aquests animals al seu entorn.


Sant Cugat és la primera ciutat on es va identificar aquesta espècie d'insecte, el 2004, però la població s'ha pogut controlar a través de mesures preventives i d'accions d'extermini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.