L'Ajuntament demana a Foment que instal·li pantalles acústiques a l'AP7 i la B30 al tram de Mas Gener


  • Comparteix:

El consell es reuneix al Casal de Mira-sol

El consell es reuneix al Casal de Mira-sol

L'Ajuntament ha demanat al ministeri de Foment espanyol que instal·li pantalles acústiques a l'AP7 i la B30 al pas per Mas Gener per reduir l'impacte sonor en aquestes zones. Ho ha anunciat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, aquest dimecres al Consell de Barri de Mira-sol, on ha recordat que aquesta demanda s'arrossega des del 2013 i que, malgrat haver-se asfaltat la via per fer-la més silenciosa, no s'ha pogut pal·liar el soroll.

Fa tres anys es va fer un estudi acústic que determinava que, durant totes les franges horàries del dia, se sobrepassava el màxim de decibels recomanats, és a dir, més de 65 en horari diürn i més de 55 a la nit. Malgrat l'arranjament de la via, l'Ajuntament va tornar a encarregar un estudi l'any passat que indicava que aquests nivells no han millorat.

Puigdomènech ha explicat que el consistori s'ha tornat a adreçar a Foment.

Joan Puigdomènech

Ens hem adreçar al ministeri de Foment i els hem demanat que aquest sector s'ha d'apantallar. No hi ha cap altra manera de reduir això, perquè el nivell de trànsit mai no el regularem.


L'hort comunitari
A la reunió de l'òrgan representatiu també s'ha anunciat que a l'abril començaran les obres per tirar endavant el projecte d'hort comunitari que s'establirà al solar que hi ha al darrere del Casal de Mira-sol. Es tracta d'una proposta que va sorgir al consell durant el mandat passat i que es durà a terme amb un pressupost de 58.000 euros, 30.000 dels quals són de la partida de lliure disposició del districte i, la resta, del pressupost municipal. L'espai, de 3.200 metres quadrats, disposarà d'una cinquantena de parcel·les i d'un pou i una bassa. Està previst que l'activitat agrícola arrenqui a l'estiu.

Es tracta d'una prova pilot que estarà gestionada, almenys durant dos anys, per l'entitat Cíclica i que formarà part del mateix casal. Ho ha explicat el titular de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Joan Puigdomènech

Els ciutadans s'han d'adreçar a l'entitat per contribuir a una acció comunitària. Cal intentar superar 'la caseta i l'hortet'.


Urbanisme i participació
El Consell de Barri també ha posat sobre la taula qüestions d'urbanisme en les quals el veïnat està convidat a participar. Així, el dia 30 de març tindrà lloc la primera trobada del grup de treball per definir el projecte de millora del Torrent Xoriguer, Bell Indret i de Can Cabassa. Pel que fa a aquesta última zona, alumnes de l'ETSAV participaran en la represa de les taules de treball.

D'altra banda, la sessió ha servit cridar a la participació en el procés d'urbanització de l'avinguda Baixador, de la qual dels 2.500 metres que la conformen 400 passen per Mira-sol. Aquesta iniciativa, que està previst que es completi el 2019, la lidera l'EMD de Valldoreix i la participació veïnal s'organitzarà per trams.

Pel que fa a la urbanització de la zona de la Capella de Sant Joan, està previst que l'obra acabi a finals d'aquest mes. Només queda retirar les línies que hi tenen instal·lades Telefònica i Endesa. Quan acabi el procés, s'efectuarà la devolució del romanent de les aportacions veïnals fetes per a aquest projecte, que es tradueix, aproximadament, en un 8% del total.

Seguretat
En el torn de l'audiència pública del consell, els mirasolencs assistents han lamentat el nombre de robatoris que, asseguren, es produeixen amb freqüència al districte. El president de l'òrgan participatiu, Damià Calvet, els ha instat a participar en les taules de seguretat que s'organitzen al casal per poder fer front a aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.