Rangel es compromet a reunir-se amb Recoder per abordar el dèficit d'agents estatals a Sant Cugat


  • Comparteix:

Aquest ha estat el compromís extret després de la reunió mantinguda entre alcaldes i delegació del govern.

Aquest ha estat el compromís extret després de la reunió mantinguda entre alcaldes i delegació del govern.

L'alcalde es reunirà, en els propers dies, amb el delegat del govern espanyol a Catalunya per abordar, de manera bilateral, el problema de la manca d'efectius dels cossos de seguretat de l'Estat a la ciutat. Aquest ha estat el compromís donat per Joan Rangel en la reunió que ha mantingut amb Recoder i la resta d'alcaldes de la comarca per exposar, de nou, el dèficit de seguretat amb què fa temps viu la comarca del Vallès Occidental.

Primera reunió dels alcaldes de la comarca amb el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.
Després d'obtenir només bones intencions i promeses per part, primer, de Julia Garcia Valdecasas, i després de Susanna Bouis, s'ha intentat provar millor sort amb el nou delegat nomenat pel PSOE.

L'alcalde ha explicat que Joan Rangel s'ha compromés a tenir reunions bilaterals amb cada un dels municipis afectats per abordar, cas per cas, la manca d'efectius. Lluís Recoder espera que la reunió serveixi per avançar en un tema que ja és endèmic a la comarca:

Lluís Recoder

Li hem expressat la nostra preocupació i ha dit que farà reunions bilaterals amb cada municipi. Espero reunir-me aviat.


Durant la reunió, que s'ha produït en presència de la consellera d'Interior, Montserrat Tura, també s'ha plantejat la idea de reforçar la coordinació entre la policia local i els agents estatals. Recoder ha explicat que aquesta coordinació fa temps que funciona a Sant Cugat a través de la Junta Local de Seguretat. L'alcalde ha anunciat la voluntat de seguir potenciant aquesta línia de treball conjunt a través de la creació de patrulles mixtes com les que ja van funcionar durant la campanya de Nadal:

Lluis Recoder

Les patrulles conjuntes van fucnionar molt bé però van acabar perquè ells no tenien efectius. Crec que es podrien reimplantar. Donen bona imatge i seguretat als ciutadans.


Recoder ha tornat a inisistir en el fet que el dèficit d'agents del Cos Nacional de Policia (CNP) obliga els agents de la policia local a assumir feines i tasques que no són de la seva competència i que, per tant, es deixen de fer altres funcions. De tota manera, segons la delegació del govern, Sant Cugat registra uns índexs de vixtimització baixos i per tant, la situació 'no és especialment preocupant'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.