ERC-MES i ICV-EUiA volen allargar la gratuïtat de la T12 als usuaris de 16 anys de famílies amb necessitats


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa

Un moment de la roda de premsa

ERC-MES i ICV-EUiA portaran al ple de març una moció per allargar la vigència de la targeta T12 fins als usuaris de 16 anys de famílies amb dificultats econòmiques. Els grups insten el govern a subvencionar l'augment d'aquest títol de transport que en l'actualitat permet als menors de 15 anys viatjar gratuïtament en transport públic en la zona on resideixen, tot i que no han especificat el cost de la mesura.

Si tira endavant la proposta, el barem per a la gratuïtat de la T12 el marcarà l'Indicador Públic de Rendes d'Efectes Múltiples (IPREM). La moció proposa la gratuïtat del títol per a família que no superi aquest llindar i un descompte del 50% per a les que no doblin aquests ingressos. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, assenyala que un dels objectius és que el transport públic sigui gratuït durant tota l'escolarització.

Mireia Ingla

En aquests moments, ens trobem que hi ha molts nois i noies que han de pagar el transport escolar perquè s'acaba als 14 anys. És un tema que té transcendència social i que va més enllà del foment del transport públic.


El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez justifica el fet de portar aquesta proposta al ple i no esperar que la Taula de Mobilitat es reuneixi per la urgència de la mesura.

Ramon Gutiérrez

Encara que la Taula de Mobilitat pugui començar a estudiar la mesura, hi ha polítiques que cal que impulsem des dels grups municipals. A més, és urgent si volem que es comenci a aplicar a partir de l'any vinent.


Segons la moció, el transport públic és un dels elements clau de la mobilitat i 'moltes vegades és un gran obstacle per evitar l'exclusió social dels menors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.