L'Ajuntament registra el tercer mínim històric consecutiu d'endeutament amb una ràtio del 46%


  • Comparteix:

Brugarolas durant la roda de premsa

Brugarolas durant la roda de premsa

L'endeutament municipal del 2015 registra, per tercer any consecutiu, un mínim històric i arriba a una ràtio del 46%, nou punts per sota de la xifra marcada l'any anterior, i amb una quantitat de 56 milions. La liquidació del pressupost es tanca de nou amb números verds amb un estalvi net de 12,75 milions i un romanent de tresoreria de 5,1 milions, bona part dels quals s'injectaran als comptes d'enguany. El termini del pagament a proveïdors, però, ha repuntat i ha passat dels 29,7 dies als 47, cosa que el consistori atribueix a la transició dels procediments burocràtics cap a l'administració electrònica.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que aquest mínim històric del deute -el més baix en els darrers 22 anys- es deu al fet que el consistori no ha hagut de recórrer al deute consignat en el pressupost de 2015. La ràtio del 46% d'endeutament, per sota del límit legal del 75%, manté la tendència a la baixa dels darrers anys: 78% (2011), 66% (2012), 57% (2013) i 55% (2014), amb 64 milions.

Una tresoreria gens tensionada ha fet, segons Brugarolas, assolir de nou un mínim històric en l'endeutament.

Carles Brugarolas

Aquest 2015 el molt bon estat de la tresoreria municipal ha permès que aquest endeutament no l'hàgim fet servir. Per tant, el deute viu és vuit milions més baix.


Altres vectors econòmics que han afavorit el tancament de la liquidació ha estat la regularització cadastral en el capítol d'ingressos, que ha fet augmentar la recaptació uns quatre milions. L'administració també ha ingressat més del que tenia previst gràcies a les plusvàlues. L'Ajuntament ha passat de rebre per aquest concepte 8,6 milions el 2009 a 23,8 milions el 2015.

En l'apartat de despeses, Brugarolas ha fet notar un nivell alt d'execució, amb un volum d'inversió de 18 milions, la millor dada des de 2010. Malgrat les dades positives, el consistori ha superat el llindar màxim de la coneguda com 'regla de la despesa', una guia que estableix la Llei orgànica d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera per als ajuntaments i que Sant Cugat no ha complert 'per la bona execució pressupostària i els suplements de crèdit'. Això obligarà el consistori a elaborar un Pla econòmic-financer per als propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.