Busqueta (CUP): 'El govern no està avançant al ritme adequat amb la desconnexió'


  • Comparteix:

Josep Manel Busqueta a Cal Temerari.

Josep Manel Busqueta a Cal Temerari.

L'exdiputat de la CUP-CC Josep Manel Busqueta demana al president Carles Puigdemont que 'sigui honest' i digui obertament si no es pot avançar en el procés de ruptura amb l'Estat espanyol. L'economista, que troba a faltar més pressió mediàtica cap al govern per no fer passos 'clars i contundents' per la independència, assumeix que la CUP va pecar 'd'innocència' durant tot el procés negociador per investir Puigdemont. Tres mesos després de l'acord i d'haver renunciat a l'acta, l'exdiputat ha visitat Cal Temerari per participar a la presentació del llibre 'Liberarse del euro'.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'Les declaracions de molts dirigents i exconsellers de CDC demostren que no s'està avançant al ritme adequat amb la desconnexió. Si no es fa la ruptura, serà inadmissible, un frau monumental'.

'Si Junts Pel Sí no aconsegueix la ruptura amb l'Estat en 16 mesos, haurà perpetrat un frau amb la societat catalana. Cal que es facin passos clars i contundents cap a la ruptura amb l'Estat espanyol.'

A Puigdemont: 'Sigui clar, honest i no aprofiti els 18 mesos per aplicar polítiques antisocials. Si no es pot avançar en la ruptura, que ho digui i entomi que ha frustat les expectatives de milions de persones'.

'Mai no hem entès aquest cost de sang, de sacrifici, de l'acord amb Junts pel Sí'.

'Mas és un polític del passat gràcies a la CUP'.

'La CUP va pecat d'ingenuïtat durant tot el procés negociador'.

'A la CUP han aflorat debats i posicionaments difícils d'explicar i assumir que ens han desgastat'.

'És positiu que s'explicitin les diferències entre Junts pel Sí i la CUP, demostra la riquesa del país. L'acord s'està complint'.

'Trobo a faltar el 'pressing' Junts pel Sí'.

'La Unió Europea és el principal cavall de batalla dels poderosos i els poders financers, i va en contra els interessos de la ciutadania'.

'Amb la victòria d'En Comú Podem s'obre una possibilitat important de fer un referèndum a Catalunya de manera sòlida i ens permet eixamplar la base independentista'.

'El davantal no me l'he tret mai. No entenc que hi hagi polítics professionals.'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.