Alcaldesses de l'àrea metropolitana rebutgen la regulació de la prostitució a Barcelona que impulsa Ada Colau


  • Comparteix:

El Moviment Democràtic de Dones, la Xarxa de Municipis Lliures de Tràfic de Dones i les associacions abolicionistes intensifiquen, amb una campanya de recollida de signatures i un manifest, el rebuig a la regulació de la prostitució que preveu l'Ajuntament de Barcelona. S'hi han adherit càrrecs públics com l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa; la de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la de Sant Boi, Lluïsa Moret. El text demana al govern d'Ada Colau que reconsideri la seva posició i afronti un diàleg social i polític sobre 'el model més adequat per defensar els drets de les dones'.

Les alcaldesses metropolitanes han advertit de l''impacte' que podria tenir per a la resta de municipis que Barcelona 'es converteixi en el bordell del sud d'Europa', segons l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha lamentat que hi hagi dones 'sotmeses' a la prostitució.

Mercè Conesa

Estem parlant d'un debat on no podem justificar que en nom de la llibertat hi hagi dones sotmeses exercint la prostitució. No ho fan voluntàriament.


En aquest sentit l'alcaldessa i també presidenta de la Diputació de Barcelona ha enviat un missatge via Twitter a Ada Colau on l'insta a reconsiderar la seva posició.




L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, també considera 'violència' la prostitució i, per aquest motiu, creu que no es pot legalitzar.

Lluïsa Moret

Si estem parlant que la prostitució és una forma d'explotació i de violència masclista, no es pot regularitzar, no pot ser una professió. Els proxenetes no poden ser empresaris.


Conesa ha demanat emmirallar-se en països com Suècia, on la prostitució es va prohibir el 1999 i on aquesta pràctica al carrer, des de llavors, s'ha reduït en un 90%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.