Sant Cugat crea la figura del director de Seguretat Ciutadana i Via Pública


  • Comparteix:

Dos agents de la Policia Local, a la sala de seguiment de vídeo càmeres de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

Dos agents de la Policia Local, a la sala de seguiment de vídeo càmeres de Sant Cugat / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Ajuntament tindrà per primera vegada una direcció de l'àmbit de Seguretat Ciutadana i Via Pública. La creació del càrrec ha passat pel ple a través d'una moció d'alcaldia a la qual només ha donat suport el PSC, mentre que C's s'ha abstingut i la resta de grups hi ha votat en contra pel procediment de creació d'aquest càrrec. La direcció, que encara no s'ha designat, tindrà dedicació exclusiva i rebrà una retribució de 70.700 euros bruts anuals, la mateixa xifra que la dels altres alts càrrecs directius del consistori.

ESCOLTA-HO

Amb el nou cartipàs, l'Ajuntament de Sant Cugat no tenia creada la regidoria de Seguretat Ciutadana, com sí que havia passat amb anterioritat. Des del maig passat, aquesta responsabilitat i la de Protecció Civil recauen directament en la figura de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha remarcat la necessitat de crear ara aquesta figura.

Mercè Conesa

No es pot tractar de manera frívola o improvisada. S'ha fet un tractament de les dades i es proposa reforçar l'alcaldia amb una direcció de Seguretat.


Conesa ha apostat per nomenar el nou director a través d'un procés obert per 'buscar el millor perfil'. La proposta de l'equip de govern ha rebut el suport del PSC, que coincideix en la necessitat de tenir un director de Seguretat Ciutadana.

C's s'ha abstingut. El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprián, ha lamentat la improvisació de l'equip de govern.

Aldo Ciprián

Ens soprèn una nova modificació. L'alcaldessa es va assignar aquesta tasca i ara cal contractar una persona pagant un sou considerable.


La resta de grups hi ha votat en contra. Tots han coincidit a denunciar la manca d'informació en el procés de creació d'aquest càrrec i han rebutjat de nou el model de cartipàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.