L'Ajuntament obrirà expedient sancionador a Arran per treure plaques de carrers amb noms franquistes


  • Comparteix:

Moment de la intervenció d'Arran al ple d'aquesta setmana

Moment de la intervenció d'Arran al ple d'aquesta setmana

L'Ajuntament obrirà un expedient sancionador a Arran després que el col·lectiu hagi reivindicat al ple d'aquest dilluns haver sostret diverses plaques de carrers amb noms d'alcaldes franquistes. L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que es tracta d'un 'acte vandàlic' i remarca que 'la fi no justifica els mitjans'.

A l'audiència ciutadana, Arran ha criticat que a Sant Cugat encara hi hagi carrers i places amb noms de personalitats i alcaldes franquistes. Acabada la intervenció, el col·lectiu ha entregat les plaques que va treure d'aquestes vies de la ciutat. L'alcaldessa ha respost que respecta l'opinió d'Arran, però ha criticat el seu comportament.

Arran / Mercè Conesa

Avui els fem entrega de les plaques perquè no volem homenatges a franquistes als nostres carrers. / Respectem totes les intervencions, però no respectem l'alteració de l'ordre públic. Haurem d'actuar de la manera corresponent.


Al torn de precs i preguntes del ple, el regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha preguntat a Conesa si s'obriria un expedient als responsables de la retirada de plaques d'alcaldes franquistes. L'alcaldessa ha respost afirmativament.

Ignasi Bea / Mercè Conesa

Es procedirà a sancionar per retirar plaques d'alcaldes franquistes? / S'obrirà un expedient perquè és un acte vandàlic. Entenc la finalitat però la fi no justifica els mitjans.


A mitjans de febrer, Arran va retirar plaques de tres carrers de Sant Cugat amb noms d'antics alcaldes franquistes: Nicolás Villar, Josep Barnils i Pau Muñoz. En lloc d'aquestes referències, l'organització va penjar cartells amb els noms de tres 'lluitadores per la llibertat': Lina Odena, Marina Ginestà i Teresa Claramunt.

Segons fonts municipals, els serveis jurídics del consistori s'encarregaran de gestionar l'expedient, que acabarà de determinar si els responsables de l'acció hauran d'assumir alguna sanció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.