Lloveras diu que l'AMI serà 'proactiva' amb el procés i alerta que 'vigilarà' perquè tiri endavant


  • Comparteix:

Neus Lloveras ha estat elegida nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Lloveras ha assegurat que l'entitat serà 'proactiva' en el procés sobiranista i que 'vigilarà' per comprovar que tira endavant. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú encapçalava l'única candidatura per dirigir l'associació i ha rebut el suport unànime dels 163 alcaldes presents a l'assemblea celebrada a Cerdanyola. Sant Cugat forma part de l'AMI.

En el primer discurs com a presidenta, Lloveras ha fet una crida a 'mostrar el rebuig' davant l'actitud de l'Estat espanyol, al qual ha acusat de 'vulnerar els principis bàsics de la democràcia: la separació de poders, la llibertat d'expressió i el dret a la lliure associació'. Davant aquesta situació, Lloveras afirma que l'única via possible és la unitat i ha explicat que l'AMI treballarà per generar aquesta 'unitat entre els municipis'.

Neus Lloveras

L'AMI treballarà per posar-se sempre al costat dels municipis i per intentar col·laborar en tot el que sigui possible per generar aquesta unitat.


Lloveras ha agafat el relleu de Josep Andreu, alcalde de Montblanc, que presidia provisionalment l'AMI des que Carles Puigdemont va ser elegit president de la Generalitat. La nova executiva aposta per una proposta essencialment continuïsta per afrontar un moment que, assegura Lloveras, 'és històric'. En aquesta línia, la nova presidenta ha explicat que el principal objectiu per als propers mesos és 'ampliar la base social del procés' i que els ens locals són la millor plataforma per dur-ho a terme.

Neus Lloveras

Aprofitar la diversitat política i social del món local és, segur, una gran oportunitat per ampliar el suport al procés. Sabem que hi ha un 80% de catalans que aposten pel dret a decidir i, com a administració més propera, hem d'atendre aquesta voluntat.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, han estat el representants santcugatencs de la trobada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.