Sant Cugat treballarà pel reconeixement i el benestar de les persones celíaques


  • Comparteix:

La Xurreria Sant Cugat ofereix productes sense gluten / Foto: Facebook de la xurreria

La Xurreria Sant Cugat ofereix productes sense gluten / Foto: Facebook de la xurreria

L'Ajuntament es compromet a treballar per contribuir al benestar dels celíacs. El consistori impulsarà campanyes de sensibilització, difusió i comunicació per explicar les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries, a més d'augmentar la disponibilitat d'aliments i begudes sense gluten als actes més importants de la ciutat. El compromís sorgeix d'una moció institucional a partir d'una proposta de Ciutadans.

ESCOLTA-HO

L'escrit suggereix que els serveis socials destinin els recursos necessaris a les famílies que per ingressos no poden fer-se càrrec del sobrecost que suposa l'adquisició d'aliments aptes per a celíacs.

La presidenta de l'Associació de Celíacs de Sant Cugat, Olga Cuesta, ha defensat la proposta, que també demana més implicació de 'la comunitat mèdica' en la detecció d'aquesta malaltia.

Olga Cuesta

Volem millorar la taxa d'infradiagnosi i que ens ajudi la comunitat mèdica. Des que un celíac va a la consulta fins que es diagnostica passen set anys.


La moció també proposa que la regidoria de Comerç promogui accions de formació entre els restauradors, els comerciants i els agents implicats i que es faci difusió de l'oferta que té Sant Cugat per a persones amb celiaquia.

El text insta els organismes supramunicipals a destinar recursos a la investigació, la prevenció i el tractament d'aquesta malaltia i a crear un sistema d'ajuts econòmics directes a les famílies dels celíacs. També demana al govern espanyol reduir l'IVA dels productes sense gluten al 4%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.