Les famílies pagaran els serveis educatius municipals segons la renda a partir del curs vinent


  • Comparteix:

L'acord s'ha presentat aquest dilluns / Foto: Premsa Sant Cugat

L'acord s'ha presentat aquest dilluns / Foto: Premsa Sant Cugat

Els serveis educatius municipals aplicaran la tarifació social el curs vinent. Això implica que la renda de la unitat familiar determinarà les quotes a pagar en les escoles bressol, l'Escola de Música i Conservatori i l'Escola d'Art i Disseny. La mesura, que s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns, és fruit d'un acord entre l'equip de govern i ERC-MES que forma part del pacte d'estabilitat pressupostària.

ESCOLTA-HO

Fins ara, la tarifació social s'aplicava a l'Escola Municipal de Música. Ara, l'equip de govern i ERC-MES han acordat estendre aquest sistema a la resta de serveis educatius i ampliar-lo, com ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La tarifació social que ja fèiem en alguns serveis s'amplia i tindrà més franges per arribar a més famílies.


El curs vinent s'aplicaran 10 nivells d'unitat familiar i 12 trams de tarifació en funció de la capacitat econòmica i dels membres de la família. Això suposarà en tots els casos una reducció de les quotes fins a una màxim del 50%. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat que el curs 2016-2017 serà una prova pilot.

Mireia Ingla

Es tracta d'una prova pilot. És la primera vegada i no tenim les dades de les famílies. Així després ho podrem perfeccionar.


Per això encara no s'ha concretat l'impacte econòmic de la mesura, ja que no es disposa de les dades de renda de les famílies que se'n poden beneficiar. La previsió és que l'aplicació de la tarifació social als serveis educatius obligarà a incrementar l'aportació del consistori ja que es reduiran els ingressos del Patronat Municipal d'Educació.

A més, la nova tarifació és compatible amb les bonificacions ja existents per a famílies nombroses, monoparentals i múltiples, i amb els ajuts socials.

Posicionament de la resta de grups
El ple municipal ha aprovat aquest dilluns els preus públics per la prestació dels serveis del Patronat Municipal d'Educació, que incorporen ja el criteri de la tarifació social. Tots els grups han donat suport, menys la CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i el PP, que s'han abstingut.

La CUP-PC s'ha abstingut, com ja ho va fer en el pressupost municipal, per l'acord d'estabilitat pressupostària. El regidor Ignasi Bea ha considerat cars els preus del patronat ja que, diu, haurien de garantir la universalitat dels serveis. Tot i així, ha valorat els aspectes positius de la mesura.

ICV-EUiA ha lamentat que la mesura s'apliqui sense haver creat la comissió específica per aplicar la tarifació social i sense haver fet una diagnosi del municipi. El regidor ecosocialista Ramon Gutiérrez ha demanat fer-la d'aquí a sis mesos i aplicar la tarfiació a la resta de serveis.

En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha defensat que la mesura s'apliqui de manera pilot el curs vinent per no perdre un any. C's també ha celebrat la incorporació d'aquest sistema , tot i considerar que l'aplicació tindrà inicialment una menor incidència per la distribució dels trams.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.