Sant Cugat fa costat als més de 300 ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional espanyola


  • Comparteix:

Núria Gibert al ple / Foto: Localpres

Núria Gibert al ple / Foto: Localpres

Sant Cugat fa costat als més de 300 ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional espanyola per donar suport a la declaració del Parlament sobre l'inici del procés independentista a Catalunya i demana respecte pel dret a decidir. El plenari ha aprovat una moció d'urgència impulsada per la CUP-PC en aquest sentit, excepte els punts que emplaçaven el consistori a desobeir les peticions d'informació dels Mossos i a les demandes de la mateixa Audiència. La proposta ha tingut el suport de Convergència i ERC-MES, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra del PSC i el PP. C's ha abandonat el ple perquè considera que 'una part important de la moció és il·legal'.

ESCOLTA-HO

El text aprovat acorda mostrar el rebuig de l'Ajuntament als requeriments enviats per ordre de l'Audiència Nacional espanyola i a donar ple suport a les persones que, a causa d'aquests demandes, puguin ser encausades o citades a declarar per part d'aquest organisme, recordant el dret fonamental a la lliure expressió. Ho explica la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert.

Núria Gibert

La nostra feina com a càrrecs electes és ser fidels al mandat popular i per tant seguir amb les manifestacions polítiques que són expressions plenament legítimes. Pensem que el món local és sobirà i que s'ha de poder expressar en llibertat en tots els seus àmbits.


La moció també recull que es donaran suport a les mobilitzacions que es convoquin en defensa de les persones encausades i dels ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional espanyola. També es cridarà els santcugatencs a participar-hi.

La moció també insta a comunicar els acords a les entitats municipalistes AMI, ACM i el FMC, al Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat valenciana, al de les Illes Balears, al d'Aragó i als dels estats espanyol i francès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.