El Parlament insta el govern a acabar amb els concerts de les escoles que separen per sexe


  • Comparteix:

La Farga és un dels centres de Sant Cugat que podria veure's afectat / Foto: La Farga Web

La Farga és un dels centres de Sant Cugat que podria veure's afectat / Foto: La Farga Web

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous instar el govern a rescindir els concerts de les escoles que separen per sexe, com La Farga i Viaró. L'aprovació ha estat possible per la divisió de vots a JxSí, que ha permès que els vots a favor del PSC, Catalunya Sí que Es Pot, la CUP i C's, aquesta darrera formació s'ha equivocat a l'hora de votar, hagin estat més que els contraris del PP i CDC. L'acord estableix un període de transitorietat fins a l'inici del curs 2017-2018.

L'acord prové d'una moció del PSC, transaccionada amb Catalunya Sí que Es Pot, i ha motivat la divisió de vots a JxSí. Els diputats i consellers de CDC, el vicepresident Oriol Junqueras i independents com Lluís Llach s'han oposat a eliminar aquests concerts, mentre que els electes d’ERC, Demòcrates de Catalunya, MES, Avancem i consellers com Raül Romeva i Antoni Comín han preferit abstenir-se. Aquesta és una qüestió que divideix JxSí i per això no és la primera vegada que se sotmet a votació i el grup parlamentari es parteix en dos.

La moció del PSC i Catalunya Sí que Es Pot tenia com a eix central les prioritats pressupostàries i mesures econòmiques per als governs català i espanyol. Però un dels punts inclosos ha acabat provocant la divisió en el grup parlamentari de JxSí. Com ja va passar en una altra ocasió, la diferència de criteri entre CDC i ERC pel que fa als concerts amb col·legis que separen per sexes ha acabat amb la majoria de diputats republicans abstenint-se i els convergents oposant-s'hi.

Reacció local

En l'àmbit local, el PSC s'ha mostrat 'satisfet' d'aquesta aprovació. Els socialistes santcugatencs han assegurat en un comunicat haver estat els promotors i impulsors d'aquesta iniciativa amb una moció al ple municipal de novembre.

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Pere Soler, ha assegurat que la ciutat ha estat l'epicentre d'aquesta demanda a tot Catalunya.

Pere Soler

Sant Cugat ha estat la primera gota de la taca que s'ha anat escampant al territori i que finalment ha arribat al Parlament de Catalunya. Estem molt satisfets.


Dos centres santcugatencs es veuran afectats per aquesta mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.