Landaburu aposta per la solidaritat i la unió política perquè l'ampliació de la UE sigui un èxit


  • Comparteix:

Eneko Landaburu va liderar, des de la Comissió Europea, les negociacions amb els 10 nous membres

Eneko Landaburu va liderar, des de la Comissió Europea, les negociacions amb els 10 nous membres

L'ampliació de la Unió Europea a 25 estats serà un èxit si els 10 nous membres compleixen els acords de l'ampliació i, alhora, si l'Europa dels 15 se solidaritza amb les economies emergents dels nous membres. Aquesta és l'opinió del màxim responsable de Relacions Exteriors de la Comissió Europea, Eneko Landaburu, que ha protagonitzat una conferència en el marc de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Eneko Landaburu, que ha liderat des de la Comissió Europea les negociacions amb els 10 estats candidats a integrar-se a la Unió, s'ha mostrat optimista sobre el futur de l'Europa ampliada. Landaburu ha destacat que l'Europa dels 25, que compta amb més de 450 milions d'habitants, convertirà el vell continent en una potència de pau i prosperitat, sempre i quan es compleixin alguns requisits. Entre ells, que els 10 nous membres compleixin estrictament els acords de la negociació per l'ampliació, especialment pel que fa al model econòmic. A més, Landaburu ha advertit que l'Europa dels 15 ha de ser solidària envers els nous membres, la qual cosa implicarà renunciar a alguns fons europeus en benefici del creixement econòmic dels països de l'Europa de l'est.

Eneko Landaburu

Hem de demostrar solidaritat pressupostària amb els nous membres. La solidaritat és part integrant del model econòmic europeu.


El principal repte que ha d'afrontar Europa, a dia d'avui, és aspirar a convertir-se en una veritable unió política. Segons Landaburu, el procés d'integració econòmica i monetària està molt avançat, i ara cal donar un impuls a la integració política per aconseguir que el continent s'uneixi al voltant d'una voluntat política comú.

Eneko Landaburu

Per primera vegada, Europa està totalment unida. No al voltant d'un projecte hegemònic, sinó de la voluntat comú dels 25 membres.


L'alcalde, que ha presidit la conferència, ha coïncidit en demanar un esforç de solidaritat a l'Europa dels 15. Lluís Recoder ha afirmat que fins i tot municipis com Sant Cugat s'hauran de preparar per l'eventual retallada de fons de cohesió, que a partir d'ara aniran a parar principalment als països de l'Europa de l'est.

Lluís Recoder

En el passat nosaltres ens hem beneficiat de les deslocalitzacions i dels fons europeus. Poerò Europa no ha de ser només economia, és un projecte de futur.


Més de 200 persones han omplert el Teatre de la Unió Santcugatenca per assistir a la conferència del director general de Relacions Exteriors de la Comissió Europea, Eneko Landaburu, que s'inclou dins del cicle de xerrades de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.