Sant Cugat participa aquest dimarts a la cimera per esquivar el recurs contra la llei d'emergència social


  • Comparteix:

La cimera servirà per fer front comú davant el recurs del govern espanyol / Foto: Xarxanet.org

La cimera servirà per fer front comú davant el recurs del govern espanyol / Foto: Xarxanet.org

Els alcaldes reclamen als bancs i als grans tenidors d'habitatge que no aprofitin el recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC) contra la Llei d'Emergència Habitacional i Pobresa Energètica per aixecar-se de la taula contra els desnonaments i els exigeixen 'responsabilitat'. Ho han explicat a la cimera per fer front comú davant el recurs, on el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que el Govern, el grup promotor de la Llei 24/2015 i el Consell de l'Advocacia de Catalunya començaran aquest dimecres a elaborar un projecte de llei per ratificar la normativa recorreguda.

L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha explicat que els ajuntaments continuaran actuant com fins ara, 'amb llei o sense' i ha subratllat la voluntat de 'seguir lluitant contra els desnonaments i la pobresa energètica'.

El projecte de llei recollirà tots els aspectes relacionats amb habitatge i pobresa energètica que ara estan dispersos en diferents instruments, alguns que no han estat recorreguts i altres que tornen a ser vigents després que el tribunal n'hagi aixecat la suspensió. Es tracta d'un compromís per 'deixar sense efectes pràctics' el recurs del govern espanyol a l'alt tribunal.

El cas santcugatenc
L'any passat l'Ajuntament va destinar més de 50.000 euros a ajuts per pagar subministraments bàsics -llum, aigua i gas-, dels quals es van beneficiar 907 persones. Es tracta d'una partida que s'ha multiplicat per set en els últims quatre anys. A més, el consistori disposa de 33 habitatges destinats a l'atenció de persones en risc d'exclusió social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.