ERC-MES demana que es redueixi l'IVA de bolquers i productes d'higiene femenina


  • Comparteix:

Un bebé amb bolquer / Foto: ACN

Un bebé amb bolquer / Foto: ACN

ERC-MES insta l'Ajuntament a reclamar a la UE la reducció de l'IVA dels bolquers i els productes d'higiene femenina com compreses, tampons i copes menstruals. Els republicans presentaran una moció al ple de maig per demanar que a aquests productes se'ls apliqui l'IVA superreduït del 4%. Actualment, els bolquers tenen un impost del 21% i els productes d'higiene femenina, d'un 10%.

El text insta la Unió Europea a cedir als estats les competències necessàries per establir l'IVA d'aquests productes ja que una directiva europea impedia aplicar l'IVA reduït. La portaveu municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha destacat que la reducció de l'IVA és necessària perquè són productes de necessitat bàsica.

Mireia Ingla

Demanem aquesta reducció tenint en compte que l'IVA és un impost que grava tothom igual al marge de la seva capacitat econòmica i que es refereix a articles que són indispensables per a tothom perquè estan relacionats amb la salut.


La moció també demana que es fomenti l'educació 'afectiva-sexual' als instituts coordinada amb la que ofereixen les unitats d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i els agents implicats, com els centres de salut, els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones, els Punts d'Informació Juvenil, els centres educatius i les AMPA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.