La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA presentaran al ple una moció per garantir els drets del col·lectiu LGTBI+ a Sant Cugat


  • Comparteix:

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA presentaran al ple municipal de dilluns una moció per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a Sant Cugat. Els tres partits consideren que és hora de desenvolupar polítiques concretes en aquest sentit i deixar enrere 'les declaracions d'intencions fetes fins ara al ple, quan Convergència tenia majoria absoluta'.

Els partits demanen elaborar, abans que acabi l'any, una diagnosi de la realitat de les persones LGTBI+ a Sant Cugat i un inventari de les polítiques municipals adreçades a promoure, defensar i garantir els drets per tenir un coneixement ampli de la realitat del municpi. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que a Sant Cugat les situacions són menys visibilitzades.

Núria Gibert

No creiem que hi hagi una circumstància molt diferenciada d'un municipi a un altre perquè les problemàtiques són transversals. A Sant Cugat el que passa és que està menys visibilitzat i no hi ha accions públiques per acompanyar els adolescents, que és el moment de més desorientació.


Una altra de les demandes és que es faci onejar la bandera de l'Arc de Sant Martí a la plaça de la Vila el 28 de juny i el 17 de maig. El regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha lamentat que l'Ajuntament no s'hagi sumat aquest dimarts a la commemoració del dia internacional contra la LGTBI+.

Ramon Gutiérrez

Avui és el dia internacional contra la LGTBI+ i és el dia que es commemora que l'OMS va deixar de catalogar l'homosexualitat com una malaltia. Ens hauria agradat que avui l'Ajuntament se sumés a aquesta commemoració.


A més, les tres forces reclamen que es dugui a terme un procés participatiu fruit de la diagnosi de la realitat previst a l'anterior acord en què es recullin els principals reptes, mancances i oportunitats, i les possibles estratègies per afrontar-les. En paral·lel, republicans, ecosocialistes i cupaires volen que es commemori, celebri i posi en valor dates assenyalades per aquesta comunitat com el 28 de juny, dia mundial de l'orgull de lesbianes, bisexuals, transexuals i intersexuals, i el 17 de maig, dia mundial contra l'homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia, amb actes adreçats a persones de totes les edats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.