La CUP-PC vol que es flexibilitzi la concessió i renovació dels permisos de residència i treball dels estrangers


  • Comparteix:

La formació insta les administracions competents a treballar per evitar situacions de vulnerabilitat / Foto: ACN

La formació insta les administracions competents a treballar per evitar situacions de vulnerabilitat / Foto: ACN

La CUP-PC vol que es flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres. La formació presentarà una moció al ple de maig on insta les administracions competents a emetre certificats d'esforç d'integració i l'informe positiu d'arrelament social de manera automàtica, sempre que no existeixi algun motiu que ho impedeixi, a aquelles persones que estiguin en major situació de vulnerabilitat.

El regidor de la CUP-PC, Dimitri Defranc, ha explicat que els tràmits que s'han de fer als ajuntaments i demana al municipi més flexibilitat.

Dimitri Defranc

A nosaltres ens sembla que això és una despesa de diners per a l'administració i demanem que al municipi es doni per fet que es té aquest certificat.


El text també insta el govern espanyol a respectar l'atorgament de l'arrelament favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d'un contracte de treball i que estiguin en risc de vulnerabilitat.

La proposta també demana que s'atorgui el permís de residència a totes les persones que aportin el certificat d'esforç d'integració i insta la Generalitat a actuar a favor de la defensa dels drets i deures de les persones migrades.

Finalment, la moció sol·licita a les institucions la supressió de les taxes per la realització de tràmits d'estrangeria que afectin a persones amb vulnerabilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.