CiU-Actuem defensa a la junta de veïns de Valldoreix la modificació del PGM


  • Comparteix:

El govern de l'EMD, integrat per CiU-Actuem, ha defensat la modificació del PGM de Valldoreix i altres zones i ha tombat la moció de la CUP-PC, ERC-MES i C's per revisar aquest planejament, tot i estar d'acord amb la creació d'una comissió especial informativa arran de les presumptes irregularitats exposades per partits i entitats de la ciutat. L'oposició ha lamentat el vot contrari del govern ja que considera que s'ha perdut una oportunitat per fer pinya davant un tema que afecta diversos àmbits del territori.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha reiterat la correcció de la feina feta per les dues administracions en l'execució de la modificació del PGM. El vocal de la CUP-PC, Xavier Humet, ha lamentat el vot contrari de CiU-Actuem malgrat que els convergents estan d'acord amb la creació de la comissió.

Josep Puig / Xavier Humet

Estem a favor d'aquesta comissió. Evidentment es pot millorar el que s'ha fet. Però el conveni està ben fet. / És una oportunitat perduda. És un fet irrefutable que aquest planejament està mal fet.


La modificació del PGM té interposat un contenciós-administratiu de l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, Gent x Valldoreix, ICV, MES, el PSC, la CUP i Procés Constituent, amb el suport de Mou-te per Valldoreix, ERC, C's i el PP.

Puig ha afirmat que el jutge, si estima la causa, resoldrà si les coses s'han fet bé o no en el planejament i ha remarcat que la transparència queda avalada amb la constitució, dilluns que ve, d'aquesta comissió especial informativa al ple de Sant Cugat.

L'oposició ha remarcat la necessitat de retirar aquest canvi de planejament que afecta els àmbits dels torrents, Can Monmany i l'estació.

Altres punts de la junta
La junta de veïns també ha aprovat que l'EMD es compromet a limitar l'acumulació de càrrecs i mandats, a vuit anys, dels membres del govern, com proposava l'oposició, però quan estigui avalada per una llei al Parlament, ha esmenat CiU-Actuem. Aquesta consideració ha motivat el vot contrari de C's, la CUP-PC i ERC-MES, que volien impulsar ja la limitació.

La junta ha aprovat el rebuig a l'anul·lació, per part del Tribunal Constitucional (TC), d'alguns punts de la llei d'emergència social proposat per tots els partits, tret de C's, que s'ha abstingut en aquest punt esmenat per la CUP-PC.

L'acord sí que ha arribat amb la moció institucional per millorar la senyalització al territori a través d'una proposta original de C's. El que no ha prosperat ha estat la iniciativa de l'oposició d'equiparar el preu del bitllet senzill del bus urbà de Valldoreix al de Sant Cugat.

Arran de la polèmica de les estelades, la sessió també ha recollit una moció d'urgència del govern en contra de la prohibició de l'ús d'aquests símbols, que ha rebut el suport de totes les forces.

La sessió de maig ha estat l'última del vocal de CiU-Actuem, Xavier Gavaldà, que després de cinc anys deixa el càrrec per motius personals. Elena Degollada el substituirà, com va avançar Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.