La plaça de Sant Antoni passa a dir-se plaça del Tres Pous


  • Comparteix:

La plaça de Sant Antoni passa a dir-se plaça dels Tres Pous / Foto: Google Maps

La plaça de Sant Antoni passa a dir-se plaça dels Tres Pous / Foto: Google Maps

La plaça de Sant Antoni, al barri del Centre-Estació, passa a dir-se plaça dels Tres Pous. Ho ha aprovat el ple municipal d'aquest dilluns a proposta de la Comissió de Nomenclàtor. L'òrgan també ha decidit canviar el nom d'uns jardins ubicats entre el camí de Sant Cugat, el Papiol, l'avinguda de Bilbao, la via del tren i la plaça de Joan Borràs, a Mira-sol, que passen a dir-se jardins de Maria Mercè Marçal, poeta i activista feminista.

ESCOLTA-HO

La plaça de Sant Antoni està delimitada pel carrer i el passatge de Sant Antoni i dues parets mitgeres. La seva morfologia no permet distingir entre l'espai que és pròpiament la plaça del que és el passatge, ja que aquest últim té una única vorera amb edificis i numeració postal.

Es dóna el cas que allà hi ha tres pous d'on antigament s'hi extreia aigua i per tant eren molt apreciats. Van quedar al descobert arran de la nova urbanització i són l'element central característic de la zona. L'associació de veïns i comerciants del barri de Centre-Estació va sol·licitar a l'Ajuntament que se li adjudiqués el nom de plaça dels Pous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.