L'Ajuntament obrirà un concurs públic per a les entitats per gestionar nous horts urbans


  • Comparteix:

Un dels horts urbans ubicat al barri de Can Mates / Foto: Web de l'Ajuntament

Un dels horts urbans ubicat al barri de Can Mates / Foto: Web de l'Ajuntament

L'Ajuntament obrirà un concurs adreçat a entitats per gestionar horts urbans situats en tres terrenys públics. La proposta, del programa 'Cultiva't', té finalitats educatives, ambientals i de cohesió social. Un dels solars està situat al barri de Volpelleres, a Can Canyameres, i els altres dos al carrer d'Amposta, a prop de la carretera de Rubí. Una novetat d'aquest projecte és que l'Ajuntament obre la porta a privats a cedir els seus sòls a entitats per fer-hi horts i a canvi podran rebre bonificacions de l'IBI. La proposta ha passat pel ple d'aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

El programa es desenvoluparà amb entitats de caire social o ambiental sense ànim de lucre. És a dir, els ciutadans que vulguin optar a gestionar un hort urbà ho hauran de fer a través d'una entitat. Fins ara, els horts urbans que hi ha al barri de Can Mates, per exemple, estan gestionats per persones a títol individual, jubilats en la seva majoria.

Abans de cedir l'espai, l'Ajuntament habilitarà els solars amb la infraestructura bàsica: tancament, punt d'aigua i casetes d'eines. Les entitats l'hauran d'autogestionar al llarg dels cinc anys de durada de la cessió.

Com accedir a un hort urbà a Sant Cugat
- Espais públics: se cediran a les entitats a partir d'una convocatòria de concurs públic. El primer concurs començarà al juny i inclourà tres parcel·les de propietat municipal situades a la masia de Can Canyameres, de 900 metres quadrats, i dues parcel·les al carrer d'Amposta, d'un total de 3.900 metres quadrats.

- Espais privats: se cediran a entitats a través d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, el propietari i l'entitat. Prèviament, cal que l'entitat hagi contactat amb el propietari del solar. A la vegada, el propietari pot sol·licitar una bonificació de l'IBI pel solar que ha cedit perquè es converteixi en un hort urbà.

Projecte pilot d'horts urbans al Casal de Mira-sol: inici estiu 2016
Al consell de barri de Mira-sol del febrer de 2014, els veïns van proposar crear un hort en l'espai lliure posterior a l'edifici del casal de 3.385 metres quadrats, de propietat municipal, i reservar una part del pressupost de lliure disposició per a la seva implantació. Es va proposar, també, que la gestió dels horts es fes a través d'una entitat. Aquest projecte, cedit a l'associació de veïns del barri Cíclica, es posarà en marxa aquest estiu.

La posada en marxa servirà com a camp d'experimentació i aprenentatge per a altres horts de la ciutat. Aquesta entitat ha presentat recentment un projecte a l'Ajuntament que inclou la creació de 48 parcel·les d'horts per a famílies d'entre 24 i 35 metres quadrats i de set parcel·les d'horts comunitaris d'uns 60 metes quadrats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.