Sant Cugat se suma a la declaració de Sant Sadurní d'Anoia de la Xarxa de Ciutats per a la Sostenibilitat


  • Comparteix:

Sant Cugat està adherida a la xarxa de ciutats per a la sostenibilitat / Foto: Web de l'Ajuntament

Sant Cugat està adherida a la xarxa de ciutats per a la sostenibilitat / Foto: Web de l'Ajuntament

Sant Cugat s'ha sumat a la declaració de Sant Sadurní d'Anoia en la 16a assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat. D'aquesta manera, s'assumeixen els objectius plantejats pels nous acords internacionals: desenvolupament sostenible, acord i declaració de París i el nou pacte dels alcaldes sobre el clima i l'energia. El text recull aprovar l'adhesió als objectius a través dels mecanismes establerts per cada cas per adaptar-los a la realitat municipal i ser-ne dinamitzadors en el territori.

En el ple d'aquest dilluns, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha resumit alguns dels objectius establerts.

Joan Puigdomènech

Assumeix com a propis els objectius plantejats pels acords de la declaració de París. D'altra banda, insta a adequar les polítiques de desenvolupament als criteris per garantir la prosperitat de les generacions actuals i futures. A més, insta a fomentar les actuacions d'utilització eficient dels recursos i la sostenibilitat ambiental.


El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha mostrat el suport a la declaració, tot i ser només una dació de compte. Villaseñor ha reclamat a Puigdomènech que es concreti en un futur les accions que es podran tirar endavant des de Sant Cugat.

Ferran Villaseñor

No es vota, però en tot cas tenen el nostre suport. De totes maneres, volem traslladar al regidor de Medi Ambient saber com concretarem a Sant Cugat aquesta declaració.


En el darrer mes, més de 200 ciutats i pobles de Catalunya han refermat el compromís d'assolir els reptes de lluita contra el canvi climàtic per al 2030.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.