Sant Cugat demana que es redueixi l'IVA de bolquers i productes d'higiene femenina


  • Comparteix:

Un nadó amb bolquer / Foto: ACN

Un nadó amb bolquer / Foto: ACN

Sant Cugat reclamarà a la Comissió Europea la reducció de l'IVA al 4% dels productes d'higiene femenina i dels bolquers per a infants i adults. Ho ha aprovat el ple aquest dilluns en una moció conjunta d'ERC-MES, Convergència, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC , originària dels republicans. Actualment, els bolquers tenen un impost del 21% i els productes d'higiene femenina, d'un 10%.

ESCOLTA-HO

C's hi ha votat en contra perquè el plenari debatia una qüestió en la qual l'Ajuntament no té competències. El PP s'ha abstingut en considerar que la moció necessitaria d'una revisió en profund de l'IVA que vagi més enllà dels productes que demana el text.

L'argumentació del portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha rebut la rèplica de la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, que també ha reprovat el posicionament de C's.

Álvaro Benejam/Mireia Ingla

La mencionada inclusió ha d'estar fonamentada en criteris objectius de claredat, coherència i justícia fiscal i no d'oportunitat. / Amb la intervenció que ha fet el portaveu del PP es nota que ell no utilitza aquests articles. Respecte al posicionament de C's, vostès no s'abstenien en tot allò que no era local?


El plenari demana als grups parlamentaris del Congrés espanyol que instin el govern del PP a defensar davant la Comissió Europea la capacitat dels Estat per establir tipus reduïts o superreduïts d'IVA per als productes de primera necessitat. El text també reclama que, quan la Unió Europa ho permeti, es rebaixi al 4% l'IVA d'aquests productes.

El text també demana que es trameti aquest acord als diferents partits polítics amb representació al Parlament Europeu, al Congrés dels Diputats i a la presidència del Parlament Europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.