Sant Cugat elaborarà un pla municipal per garantir els drets del col·lectiu LGTBI+


  • Comparteix:

La bandera de l'arc de Sant Martí onejarà a Sant Cugat / Foto: Creative Commons

La bandera de l'arc de Sant Martí onejarà a Sant Cugat / Foto: Creative Commons

Sant Cugat elaborarà un pla municipal amb polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a la ciutat. El compromís neix d'una moció d'ERC-MES, ICV-EUiA, la CUP-PC i el PSC amb esmenes de Convergència que s'ha aprovat per unanimitat a excepció d'un dels punts.

ESCOLTA-HO

La moció acorda encarregar a la Diputació de Barcelona una diagnosi de la realitat de les persones LGTBI+ a Sant Cugat i un recull de les accions locals en aquest àmbit. El text preveu finalitzar aquesta anàlisi abans d'acabar el 2017 i fer-la pública. L'objectiu és iniciar procés participatiu per a la elaboració del pla municipal.

Aquest pla pretén, com han expressat els grups municipals, defensar la igualtat, però també fer un pas més amb mesures concretes. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha exemplificat algunes d'aquests accions per acabar amb una visió 'heteronormativa'.

Èric Gómez

Seria incorporar diversitat bibliogràfica en el fons de les biblioteques, modificar el registre de l'Ajuntament perquè no es demani el gènere i fer plans a les escoles.


És una visió compartida per la resta de grups, que han defensat el respecte i la necessitat de visibilitzar aquesta problemàtica també des de l'àmbit local. Tot i així, el PP ha votat en contra de l'acord de la moció per expressar el compromís de l'Ajuntament amb el desplegament de la llei per garantir els drets del col·lectiu. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha explicat que estan en desacord amb alguns dels preceptes d'aquesta llei.

Álvaro Benejam

No estem d'acord amb el punt sobre el desplegament de la llei perquè no estem d'acord amb alguns preceptes. Sí que estem d'acord amb el fet que la llei protegeixi els drets d'aquestes persones.


El consistori també compromet a commemorar, celebrar i posar en valor entre tota la ciutadans les dates assenyalades per aquest col·lectiu com són el 28 de juny, Dia Mundial de l'Orgull de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals, i el 17 de maig, Dia Mundial contra l'Homofòbia, la Lesfòbia, la Bifòbia i la Transfòbia amb la programació d'actes adreçats a tota la ciutadania. En aquest sentit, l'Ajuntament penjarà a la façana la bandera de l'arc de Sant Martí que identifica el col·lectiu.

Bandera de l'arc de Sant Martí
El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha aprofitat la sessió plenària per entregar al regidor d'ERC-MES Èric Gómez la bandera de l'arc de Sant Martí que van penjar a la façana de la seu del partit. Benejam ha defensat que el PP no discrimina ningú a diferència del que sostenen les joventuts d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.