Sant Cugat crearà un espai d'informació de cooperatives i economia social


  • Comparteix:

Sant Cugat acull diverses activitats de cooperatives

Sant Cugat acull diverses activitats de cooperatives

Sant Cugat crearà un espai d'informació municipal de cooperatives i economia social per donar suport a la creació i consolidació d'aquest tipus d'empreses. L'espai promourà sessions i jornades per donar a conèixer aquesta economia, i neix d'una moció de la CUP-PC amb esmenes de Convergència aprovada per unanimitat.

L'Ajuntament cercarà diverses ajudes per aportar recursos al projecte com fons estatals per a la inversió local, plans de cooperació local i altres ajudes vinculades al desenvolupament dels municipis. Una de les peticions del text inicial de la CUP-PC és que hi hagi la figura d'un assessor, com explica el regidor de la formació Ignasi Bea.

Ignasi Bea

És necessari una assessoria per a aquest tipus d'empreses perquè la gent que ha muntat una cooperativa sap què costa.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat les esmenes que Convergència ha fet a la moció inicial, de la qual ha caigut la proposta de crear un viver d'empreses cooperatives.

Carles Brugarolas

Després de la presentació de la moció hem intentat donar-li viabilitat pràctica d'acord amb el que ja tenim avui implantat i d'acord amb els recursos avui disponibles.


Una de les funcions d'aquest espai d'informació serà impulsar, des del municipi, jornades d'emprenedoria, fires, trobades i tallers que fomentin la pràctica de l'economia social per enfortir els projectes cooperatius.

El consistori preveu habilitar un nou espai per desenvolupar la tasca en condicions i potenciarà l'assessorament extern per donar suport i acompanyar els projectes. També es dotarà de l'infraestructura necessària per ajudar a dinamitzar el teixit social i empresarial que sustenta l'economia social i solidària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.