Els partits de Sant Cugat valoren el primer aniversari de les eleccions municipals a Cugat.cat


  • Comparteix:

Moment de la tertúlia especial

Moment de la tertúlia especial

Els set partits del ple de Sant Cugat han valorat a Cugat.cat el primer any de mandat en una tertúlia televisiva especial d''El Gall del Monestir'. Convergència, que governa en solitari i en minoria, ha remarcat que l'acció de govern d'aquest any demostra l'aposta pels serveis socials. L'oposició coincideix en el fet que el trencament de la majoria absoluta de Convergència ha forçat el govern a pactar polítiques i pressupostos.



ESCOLTA-HO

Convergència
La tinenta d'alcalde de Cultura i portaveu del govern, Carmela Fortuny, s'ha felicitat pels processos participatius oberts en aquest mandat. Això, assegura, suposa 'fer política amb la gent en lloc de fer-la per a la gent'. Fortuny també ha destacat la baixa xifra d'atur a la ciutat i les polítiques que permeten la creació i la consolidació d'empreses.

Més enllà d'aquestes dades, Fortuny ha dit que el govern local treballa per garantir que ningú no hagi de marxar de Sant Cugat.

Carmela Fortuny

L'equip de govern, amb consens amb ERC, ha destinat més diners al pressupost dedicat a les persones. Som una ciutat rica però cal veure com es reparteix el pastís.


CUP-PC
La portaveu de la formació, Núria Gibert, ha posat la introducció de la tarifació social i la remunicipalització de les zones blaves com a exemples positius del primer any de mandat. En canvi, la CUP-PC ha lamentat que no hi hagi 'una aposta clara' de l'equip de govern per evitar que Sant Cugat expulsi els habitants amb dificultats laborals o d'accés a l'habitatge

La portaveu cupaire ha contraposat la baixa taxa d'atur amb les dificultats per viure al municipi.

Núria Gibert

Està clar no hi ha atur. No es poden pagar els pisos a Sant Cugat i la gent es cansa i marxa. Som la ciutat més rica, però un 25% de la població té problemes per arribar a finals de mes.


C's
El portaveu d'aquesta formació, Aldo Ciprián, ha carregat contra l'equip de govern per la gestió urbanística, de la qual ha citat casos com Torre Negra, Adif i zones verdes. Ciprián també ha recordat que la dada d'atur baixa es deu en bona part a l'efecte expulsió de les capes amb ingressos més baixos a altres municipis.

Amb la vista posada al futur, el portaveu de C's reclama a l'equip de govern que s'executin les mocions aprovades fins ara.

Aldo Ciprián

Demanem que s'executin les mocions aprovades al ple. Són bones i el govern les ha d'executar.


ERC-MES
La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha elogiat que s'hagi introduït la tarifació social en els pressupostos municipals després de l'entesa del seu grup amb l'equip de govern. Ingla ha remarcat que, malgrat les bones dades d'atur, continua havent grans diferències entre capes riques i pobres, i n'ha posat com a exemple el nombre de persones ateses per Càritas a Sant Cugat.

Segons la portaveu republicana, les polítiques d'habitatge han de ser una prioritat en la resta de mandat.

Mireia Ingla

M'agradaria una aposta clara i contundent per l'habitatge de lloguer.


ICV-EUiA
La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, ha destacat la millora de la participació ciutadana en el primer any de mandat, amb dos consells de barri presidits per l'oposició i la creació de dues comissions informatives sobre punts de territori. En l'aspecte negatiu del mandat, ICV-EUiA hi posa 'la improvisació i la manca d'informació d'algunes accions de l'equip de govern' i la judicialització de diversos casos de ciutat, com Torre Negra.

Per a la resta de mandat, els ecosocialistes demanen l'ampliació de la tarifació social, un pla d'habitatge social i de lloguer, i l'impuls de polítiques de medi ambient.

Roser Casamitjana

Demanem que es posi en marxa tot allò que faci més sostenible la nostra ciutat.


PSC
El portaveu socialista, Pere Soler, ha fet un balanç positiu de les polítiques socials que es duen a terme a Sant Cugat. Per al que queda de mandat, Soler ha instat el govern local a definir el model productiu industrial de la ciutat. En paral·lel, el portaveu del PSC ha reclamat a l'equip de govern una potenciació del Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

Pere Soler

Cal una revisió del SOM. El 95% de la gent que troba feina a la nostra ciutat no ha utilitzat aquest mecanisme.


PP
El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha lamentat la gestió de l'urbanisme de l'equip de govern, la manca d'informació en diversos casos i el risc que corre el consistori d'haver d'afrontar indemnitzacions econòmiques elevades en un futur. Benejam també ha criticat que no s'hagi consensuat encara un nou Pacte per la Nit. El portaveu del PP ha fet una crida al govern local per impulsar més polítiques d'habitatge públic.

Álvaro Benejam

Cal incidir més en l'habitatge. Tenim diners per fer-ho i ens preguntem per què no es fa.


La tertúlia 'El Gall del Monestir' té lloc de dilluns a divendres, d'un quart de deu a deu del matí. El dimecres després del ple municipal, el programa és televisiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.