Els pressupostos participatius de Sant Cugat reben 995 propostes, pendents ara de validació tècnica


  • Comparteix:

Sant Cugat ja té les propostes dels pressupostos participatius

Sant Cugat ja té les propostes dels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius, el procés en què els ciutadans decidiran en què s'invertiran dos milions d'inversió dels comptes d'aquest i l'any vinent, han rebut 995 propostes, pendents ara de la validació dels tècnics municipals. El president del consell de barri de Centre-Est i regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, ha donat a conèixer el nombre total de propostes ciutadanes, la majoria d'elles relacionades amb l'espai públic (294), la mobilitat (274) i l'educació (147).

La resta d'iniciatives, que poden ser d'entitats o individuals, estan vinculades a la cultura (71), el medi ambient (62), l'esport (38) i els serveis socials (13). La classificació continua amb les propostes sobre temes diversos (9), tecnologia (8), economia (7), ocupació (6), habitatge (5) i comerç (2).

En el cas del districte Centre-Est, s'han presentat propostes amb relació a la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, a la construcció d'un circuit d'educació vial i d'unes pistes esportives a Volpelleres i, fins i tot, la destinació d'un ajut a les persones en situació de pobresa energètica. El president de l'òrgan participatiu, Ferran Villaseñor, ha posat en valor les dades.

Ferran Villaseñor

No sé si morirem d'èxit, però a la gent de Sant Cugat li interessa participar. Els pressupostos participatius calien.


La directora de l'àrea de Participació, Marina Casals, ha explicat que la voluntat del departament és fer que totes les propostes es puguin consultar en línia.

Més dades
Les dades facilitades aquest dijous per l'Ajuntament indiquen que el 81% de les propostes s'han rebut directament a la web específica dels pressupostos, les visites a la qual procedeixen en un 59% del mòbil.

En concret, la web ha rebut 775 propostes; les bústies en equipaments, 51; i un carretó mòbil a la plaça d'Octavià, 110. Més de 3.200 persones han obert sessió a Ambtudecidim.santcugat.cat. El 41% de les visites han estat direccionades des de les xarxes socials i el 44,7% ho ha fet directament a la pàgina.

Inici del procés
Els ciutadans van tenir tres setmanes, entre el 22 d'abril i el 15 de maig, per fer les seves propostes. Amb el lema 'Amb tu decidim la ciutat' la iniciativa vol implicar els santcugatencs en la presa de decisions sobre la destinació d'una part dels recursos públics.

Després del filtre de la validació tècnica, les propostes es dividiran en grans projectes, amb un pressupost de fins a 270.000 euros, i petits projectes amb un finançament que pot arribar als 50.000. Un dels requisits més destacables és que les propostes han de tenir visió de ciutat i generar un impacte al conjunt del municipi.

El Consell de Ciutat, a partir dels resultats dels tallers col·lectius, serà l'encarregat d'escollir els projectes que s'impulsaran. Està previst que l'execució d'aquests comenci a principis de 2017 i que s'acabin durant el mateix any.

Calendari
El 4, l'11 i el 18 de juny s'organitzaran uns tallers col·lectius de debat. Finalment a l'octubre es farà la votació ciutadana. Podran votar els empadronats majors de 16 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.