Arrimadas critica el govern per utilitzar com a 'excusa' les resolucions del TC


  • Comparteix:

Inés Arrimada durant la seva visita a la Fira del Vermut

Inés Arrimada durant la seva visita a la Fira del Vermut

La líder de Ciutadans (C's), Inés Arrimadas, ha criticat aquest dissabte el govern per fer servir com 'excusa' les resolucions del Tribunal Constitucional (TC), com la suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica. En una visita a Sant Cugat, Arrimadas ha assegurat que cap consideració del TC impedeix a l'executiu gastar, per exemple, el fons contra la pobresa energètica o signar convenis amb empreses subministradores.

Arrimadas ha assegurat que hi ha moltes de les consideracions del Tribunal Constitucional amb les quals no estan d'acord, però que les normatives s'han de canviar des de les institucions. Per això la formació no s'ha sumat la manifestació d'aquest diumenge contra els vetos judicials i la suspensió de lleis catalanes, que han convocat els sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC, entitats com la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya, l'ANC i Òmnium, i els partits CDC, ERC, el PSC, ICV i la CUP.

La líder de C's ha criticat, a més, la falta d'acció d'un govern, del qual diu que utilitza aquestes resolucions com a excusa i només està centrat en la independència.

Inés Arrimadas

No hi ha cap Tribunal Constitucional que impedeixi el govern gastar el fons per a la pobresa energètica o signar convenis amb les empreses subministradores. La Generalitat utilitza el Tribunal Constitucional com a excusa per a tot.


Arrimadas també ha instat els catalans a ser part i impulsors de les reformes necessàries a l'Estat espanyol.

Inés Arrimadas

Els catalans no només podem demanar als espanyols que es posin d'acord, sinó que hem de ser impulsors de les reformes espanyoles.


La dirigent de C's ha assegurat que el partit defensarà que principis que s'han aprovat en lleis catalanes s'incorporin a les lleis per a la resta de l'Estat. Per això, de cara a les eleccions espanyoles, Arrimadas ha destacat que C's ha defensat el contingut dels pactes i no qui els signa, un posicionament al qual ha animat a incorporar-se la resta de partits i renunciar 'a les cadires'.

Arrimadas, juntament amb el diputat Joan Garcia, ha visitat aquest dissabte Sant Cugat i la Fira del Vermut convidada per la secció local del partit, de la qual ha dit 'està fent una bona feina'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.