ICV-EUiA insta la Generalitat a recuperar la gestió de l'empresa Aigües Ter-Llobregat


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV-EUiA en una imatge d'arxiu

Els regidors d'ICV-EUiA en una imatge d'arxiu

ICV-EUiA presentarà al proper ple una moció en què instarà la Generalitat a recuperar la gestió de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL). El text dels ecosocialistes reclama anul·lar la concessió que ara està en mans d'Acciona. ICV-EUiA considera que el servei és 'un bé comú i un dret essencial per a la vida, sense objecte d'afany de lucre i no privatitzable'.

La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, ha explicat que la privatització del servei que es va fer fa quatre anys només responia a qüestions econòmiques i per això considera cal reconduir la situació.

Roser Casamitjana

Entenem que no només és que no ho pugui tenir Acciona, sinó que tampoc es podria donar a Agbar. Cal revertir aquest desgavell. Sembla que estem creant un nou país, doncs comencem per l'inici. La privatització que es va fer no tenia cap motiu social ni de cap tipus.


El partit demana, a més, que el govern insti la nova empresa pública a la creació d'un reglament que contempli els espais necessaris de participació ciutadana que facilitin els mecanismes imprescindibles de transparència, control municipal i control ciutadà.

La moció ha estat treballada amb la Plataforma Aigua és Vida i va ser aprovada al ple de la Diputació de Barcelona al maig, a instàncies del grup d'Entesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.